MobiiliBlogin videolla: testissä uusi Nokia 3310

Nokia 3310

On vuosi 2000. Nokia julkistaa markkinoille 3310-puhelimen, joka nousee heti suureksi hitiksi niin Suomessa kuin maailmallakin. Se on edelleen yksi maailman myydyimmistä yksittäisistä puhelinmalleista 136 miljoonan kappaleen myynnillään. Puhelinta valmistettiin vuosina 2000-2005.

17 vuotta myöhemmin tämä legendaarinen puhelin saa seuraajan, kun HMD Global Oy päätti tuoda markkinoille modernin version Nokia 3310:stä. HMD on kotimainen yritys, joka omistaa yksinoikeuden Nokian tavaramerkkiin mobiililaitteissa, kuten puhelimissa, joita Nokia itse ei enää varsinaisesti valmista.

Toisen sukupolven 3310 saapui Suomessa myyntiin toukokuun viimeinen päivä. Laitteen historia huomioiden on kyseessä erittäin kiehtova puhelin ja niinpä sitä ei voinut yksinkertaisesti sivuuttaa. Nyt kaikkien katsottavissa onkin MobiiliBlogin videotesti toisen sukupolven Nokia 3310:stä. Video löytyy tämän jutun lopusta sekä YouTube-kanavaltamme, joka kannattaa ehdottomasti tilata. Tämäkin video on ollut nähtävissä jo noin viikon verran YouTubessa.

Uudessa 3310:ssä on 2,4 tuuman värinäyttö, kahden megapikselin kamera, kaksi SIM-korttipaikkaa, muistikorttipaikka ja Series 30+ -käyttöjärjestelmä. Laitteen suositushinta on 59 euroa.