Huawei kehuu: Honor 9:n myynti käy kuumana

Kiinalainen Huawei toi reipas kuukausi sitten kotimaassaan myyntiin uuden Honor 9 -puhelimen, jonka maailmanlaajuinen myynti käynnistyi heinäkuun alussa. Suomi sai kunnian olla poikkeus ja meillä luuri saapui myyntiin ensimmäisenä maana Kiinan jälkeen 30. päivä kesäkuuta. Honor 9 on saatavilla kahtena eri varianttina, joista ensimmäinen tarjoaa neljä gigatavua käyttömuistia ja 64 gigatavua tallennustilaa. Toinen versio sisältää käyttömuistia kuusi gigatavua ja tallennustilaa 128 gigatavua. Versioiden hinnat ovat 499 (Honor 9 4GB/64GB) ja 599 (Honor 9 6GB/128GB) euroa.

Huawei kertoi reilu viikko sitten, että puhelimia on toimitettu jälleenmyyjille ensimmäisen kuukauden aikana miljoona Honor 9 -puhelinta. Yhtiön omassa verkkokaupassa tyylikäs Glacier Grey -metallisävy myytiin Keski-Euroopassa loppuun kahdessa päivässä ja Venäjällä jo kahdessa tunnissa, kehuu kiinalaisvalmistaja.

Huawei Honor 9, kamera

Olemme ylpeitä siitä, että olemme onnistuneet luomaan uniikin tuotteen, joka vastaa erityisesti nuorten kuluttajien yksilöllisiä tarpeita. Omistautumisemme on mahdollistanut ennätyksiä rikkovan tuotelanseerauksen”, toteaa Honorin presidentti George Zhao. ”Honor 9 -puhelimen menestys perustuu perinpohjaiseen kohderyhmätuntemukseemme. Milleniaalit haluavat tuotteen, jossa yhdistyy huippuluokan suorituskyky ja innovatiivinen design. Näiden ominaisuuksien avulla he pystyvät ilmaisemaan itseään haluamallaan tavalla.

Suomessa Honor-mallisto on menestynyt jo muutaman vuoden erittäin hyvin eikä Honor 9 vaikuttaisi tuovan tähän poikkeusta. ”Honor 9 -uutuuspuhelin on ottanut jälleen vahvan suosion suomalaisten keskuudessa. Erinomaisen hinta-laatusuhteen lisäksi Honor 9 erottuu edukseen muotoilun osalta. Jälleenmyyjiltä olemme kuulleet, että uutuustuote huomataan ja sitä himoitaan. Uskommekin myynnin jatkuvan vilkkaana koko loppuvuoden”, sanoo Suomen Huawein Consumer Business -yksikön johtaja Mika Engblom.

Muotoilupalkintoja voittaneessa Honor 9:ssä yhdistyvät lasiset etu- ja takapinnat metalliseen kehykseen. Edeltäjäänsä nähden sen ergonomiaa on parannettu tekemällä takakuoresta pystysivujen osalta kaareva. Puhelimessa on 5,15 tuuman kokoinen IPS-kosketusnäyttö, joka tarkkuus on 1920 x 1080 pikseliä, 12 ja 20 megapikselin kamerat, Kirin 960 -järjestelmäpiiri (4×2,4GHz Cortex-A73, 4×1,8GHz Cortex-A53 ja Mali-G71MP8-grafiikkaohjain), kaksi SIM-korttipaikkaa (toiseen käy myös muistikortti) ja Android 7.0 Nougat -käyttöjärjestelmä EMUI 5.1 -käyttöliittymällä.