Tässäkö se on: kuvassa iPhone 8?

iPhone 8

Mobiilimaailma odottaa parhaillaan kuumeisesti, mitä Applella on takataskussaan syksyn varalle, kun yhtiö julkistaa markkinoille seuraavan sukupolven älypuhelimensa. Joidenkin arvioiden mukaan (mukaan lukien allekijoittaneen) Applelta nähtäisiin muutaman kuukauden ainakin kolme uutta puhelinmallia. Tämä tarkoittaisi perinteisesti nykyisten mallien päivittämistä, eli iPhone 7s– ja iPhone 7s Plus -malleja sekä täysin uutta, niin sanottua luksusmallia. Tämä kyseinen variantti uudistaisi iPhonen kokonaan sekä juhlistaisi sitä, että Applen puhelin on ollut markkinoilla kymmenen vuotta. Puhelimen nimen odotetaan olevan iPhone 8, mutta myös iPhone X– ja iPhone Edition -nimiä mediassa on väläytelty.

Kotelovalmistajat ovat jo useammat vuoden ajan vuotaneen vielä julkistamattoman iPhonen lopullisen muotokielen ennen virallista julkistusta. Talousjulkaisu Forbesin toimittaja Gordon Kelly on saanut luksuskoketeloita valmistavalta Nodukselta kuvia, joissa väitetään esiintyvän iPhone 8:n lopullisen designin.

iPhone 8

Puhelin on etupuolelta pitkälti sitä, mitä on jo pitkään osattu odottaa. Se on peitetty lähes kokonaan OLED-teknologiaan perustuvalla näytöllä, joka tuoreimpien tietojen mukaan olisi kooltaan 5,8 tuumaa. Sen ympärillä olevat kehykset ovat keskimäärin ainoastaan neljän millimetrin paksuiset. Muuten laitteen perusmuoto on pysynyt tuttuna, johon on totuttu jo iPhone 6 -mallista lähtien.

Kuvissa nähdään, etä Lightning-portti on edelleen osa iPhonea ja 3,5 millimetrin kuulokeliitäntää on turha odottaa takaisin Applen puhelimeen. Virtapainiketta on suurennettu, jonka on spekuloitu viittaavan siihen, että painikkeeseen olisi integroitu sormenjälkilukija. MacRumorsin saamien tietojen mukaan tämä vaikuttaa kuitenkin epätodennäköiseltä ja liittynee lähinnä laitteen ergonomiaan. Todennäköisemmät vaihtoehdot Touch ID -sormenjälkilukijalle on sen integroiminen näyttöön tai lukijan sijoittaminen laitteen taakse.

Takaa iPhone 8:sta tulee löytymään kaksi kameraa. Tietojen mukaan molemmat olisivat tarkkuudeltaan 12 megapikseliä.

Akkukeston odotetaan parantuvan iPhone 8:ssa näytöstä huolimatta. Tämä on uuden L-muotoisen akun ansiota, jonka pitäisi tarjota iPhone 7 Plussaan paremman akkukeston.

Apple iPhone 8 Apple iPhone 8

Tulevan iPhone 8:n suurin miinus tulee olemaan alustavien tietojen mukaan sen hinta. Sen odotetaan kohoavan huimaan 1100-1200 dollariin. Laite tulisi saataville 128 ja 256 gigatavun sisäisellä tallennustilalla.

Forbes, iPhone 8 Exclusive: Apple’s Biggest Changes Revealed