6,3-tuumainen Galaxy Note8 on täällä – hinta 1029 euroa

Samsung Galaxy Note 8

Viimevuotinen Galaxy Note 7 -fiasko, joka johti lopulta koko laitteen vetämiseen pois markkinoilta, ei lannistanut Samsungia ja nyt markkinoille on lanseerattu seuraavan sukupolven Galaxy Note8. Tämä niin sanottuun phablet-kokoluokkaan sijoittuva uutuus lainaa ulkoisesti paljon Galaxy S8:n piirteitä, mutta tekee kaiken isommin sarjaan ikonisesti kuuluvaa S Pen -kynää unohtamatta. Uutukaisen ennakkomyynti Suomessa on jo käynnistynyt ja käsiinsä ensimmäiset asiakkaat Galaxy Note8:n saavat 15. syyskuuta, jolloin laite saapuu virallisesti myyntiin 1029 euron hintalapulla varustettuna. Ennakkotilaajille Samsung tarjoaa kokonaisuuden mukaan DeX Station -telakan, jonka hinta erikseen ostettuna pyörii 160 euron tuntumassa.

Korealaisvalmistaja mainostaa Galaxy Note8:aa -puhelimena, joka sopii käyttäjille, jotka tähtäävät korkealle ja haluavat puhelimen viimeisimmällä teknologialla varustettuna. Siinä yhdistyvät Samsung oma erittäin tehokas 64-bittinen Exynos 8895 -järjestelmäpiiri (2.3GHz Quad + 1,7GHz Quad / 2.35GHz Quad + 1.9GHz Quad), kuusia gigatavua RAM-käyttömuistia sekä mallisarjan aikaisempia jäseniä suurempi 6,3 tuuman Super AMOLED Quad HD+ -näyttö (2960×1440 pikseliä), joka peittää laitteen etualasta entistäkin laajemman osan. Paneeli on kuitenkin itse asiassa ainoastaan 0,1 tuumaa Galaxy S8+:n 6,2 tuuman näyttöä suurempi.

Samsung Galaxy Note 8

Arvostamme suuresti uskollisuutta, jota Note-fanit ovat meille vuosien saatossa osoittaneet. Heidän intohimonsa ja omistautumisensa on ollut suurin inspiraatiomme Galaxy Note8:n kehityksen aikana. Uusin Note onkin omistettu heille”, sanoo Andreas Bergqvist, Nordic Product Manager Telecom.

Samsung Galaxy Note 8

Uutuus rakentuu materiaalien osalta lasista sekä metallista ja täyttää IP68-suojaluokituksen (vedenkestävä ja pölytiivis). Sen etupuoli on pyhitetty näytölle ja Galaxy S8:n tavoin sormenjälkilukija on saanut siirtyä taakse. Se on ikävä kyllä sijoitettu S8:n tavoin kameran, tai tässä tapauksessa kameroiden viereen, eikä alle, joka parantaisi sen käyttökokemusta. Virallisilta mitoiltaan Galaxy Note8 on 162,5 x 74,8 x 8,6 millimetriä ja se painaa 195 grammaa. Vertailuna mainittakoon, että Galaxy S8+ on kooltaan 159,5 x 73,4 x 8,1mm ja painoa sillä on 173g.

Sormenjäljen lisäksi käyttäjä voi tunnistautua ja avata näyttölukon myös omilla kasvoillaan tai vielä turvallisemmin iirisskannerin avulla. Molemmat täydentävät puhelimen turvallisuusominaisuuksia sormenjälkilukijan lisänä.

Samsung Galaxy Note 8

Nykyistä kuvaustrendiä mukaillen Galaxy Note8 tarjoaa takana kaksi erillistä kameraa. Laitteen takana on kaksi optisella kuvanvakaimella varustettua 12 megapikselin kameraa. Tele- (f/2.4) ja laajakulmaobjektiivit (f/1.7) takaavat entistä tarkemmat kuvat sekä 2x häviöttömän zoomin. Ohjelmistopuolelta löytyy toimintoja, jotka mahdollistavat tarkennusalueen määrittämisen jälkikäteen sekä Dual Capture, jolloin laite napsaisee kerralla kuvan puhelimen molemmilla kameroilla. Selfie-kuvia Galaxy Note8:lla voi ottaa kahdeksan megapikselin (f/1.7) etukameralla.

Samsung Galaxy Note8:n muita keskeisimpiä teknisiä ominaisuuksia ovat 64 gigatavun sisäinen tallennustila, microSD-muistikorttipaikka, 4G LTE cat.16, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac (2.4/5GHz), Bluetooth 5.0, ANT+, USB Type-C, NFC, GPS, Galileo, Glonass ja BeiDou. Puhelin on saatavilla sekä single- että dual-SIM-variantteina. Dual-SIM-versiossa on niin sanottu hybrid-telakka, eli siinä voi olla kaksi SIM-korttia tai yksi SIM ja yksi muistikortti.

Samsung Galaxy Note 8

Puhelimessa ohjelmistosta huolehtii Android 7.1.1 -käyttöjärjestelmä, jonka päällä on Samsungin oma käyttöliittymä tuomassa ominaisuuksia muun muassa S Pen -kynää varten. Käyttäjä voi tehdä helposti esimerkiksi muistiinpanoja vetäisemällä kynän esille ja aloittamalla kirjoittamisen lukitulle näytölle. S Pen -kynällä onnistuu nyt myös näyttävien GIF-animaatioiden luonti ja tekstin kääntäminen kieleltä toiselle. S Penin avulla käyttäjä voi yksittäisten sanojen lisäksi kääntää kokonaisia lauseita jopa 71 eri kielelle. Kielikäännösten lisäksi kynällä on mahdollista suorittaa yksikkö- ja valuuttamuunnoksia, mikä on Samsungin mukaan suuri apu paljon matkustaville.

Samsung Galaxy Note 8

Uutukainen tukee jo alussa mainittua Samsung Dex -telakkaa. Telakan avulla puhelin toimii ikään kuin tietokoneen keskusyksikkö. Telakkaan liitetään näyttö, hiiri ja näppäimistö, jolloin käyttäjä pääsee hyödyntämään ominaisuutta tukevia sovelluksia suurelta näytöltä tietokonemaiseen tapaan.

Galaxy Note8:ssa on 3300 milliampeeritunnin akku, joka on 200 mAh:ta pienempi, kuin Galaxy S8+:ssa. Puhelin tukee QC 2.0 -pikalatausta ja sitä voidaan myös ladata langattomasti (WPC- ja PMA-standardit).

Suomeen uutuus saapuu myyntiin mustana sekä kultaisena. Lehdistökuvissa esiintyviä sinistä sekä hopeista varianttia ei ainakaan toistaiseksi meillä kaupoissa nähdä. Galaxy Note8:n virallinen myynti käynnistyy 15.9.2017 ja sen suositushinta on 1029 euroa.