Nokia 8 – Snapdragon 835, ZEISS-kameraoptiikka ja 360° audio -tilaääni

Nokia 8

Kotimainen HMD Global Oy on hiljattain esitellyt markkinoille uuden Nokia-nimeä kantavan Android-älypuhelimen, jonka se aikoo tuoda Suomessa myyntiin syyskuun aikana 599 euron suositushinnalla. Kyseessä on Nokia 8 -lippulaiva, joka sijoittuu ominaisuuksiltaan Nokia 3-, Nokia 5– ja Nokia 6 -mallien yläpuolelle. Laitteen tarkempi saatavuus Suomen osalta tullaan ilmoittamaan pian, itse asiassa jo ensi viikon maanantaina, eli 28.8.

HMD kertoo suunnitelleensa uuden Nokia 8:n erityisesti sisällöntuottajille. Se täyttää kaikki todellisen Nokia-lippulaivapuhelimen tunnusmerkit kuten vahvan suorituskykyn, puhtaan Androidin sekä laadukkaan yhdestä 6000-sarjan alumiinikappaleesta valmistetun rungon. Lisäksi se palauttaa Nokia-puhelimiin ZEISS-kameraoptiikan, josta Nokian puhelimet olivat aikanaan tunnettuja. Nokia 8 on ensimmäinen Android-pohjainen nokialainen, jonka kameran kehityksessä ZEISS on ollut mukana.

Tiedämme, että fanit tuottavat ja jakavat sisältöä enemmän kuin koskaan. Joka minuutti sosiaalisessa mediassa jaetaan miljoonia kuvia ja videoita. Ihmisiä inspiroi heidän seuraamansa sisältö, ja he etsivät uusia tapoja tuottaa omia sisältöjään. Juuri nämä ihmiset ovat innoittaneet meitä suunnittelemaan lippulaivaälypuhelimemme, jossa huipputason muotoilu, erinomainen käyttökokemus ja tehokkuus ovat täydellisessä tasapainossa”, kommentoi uutuutta Juho Sarvikas (Chief Product Officer).

Nokia 8

Nokia 8:n etupuolella loistaa 5,3 tuuman IPS-kosketusnäyttö, jota suojaa sivulta kaareva Gorilla 5 -lasi. Näytön tarkkuus on 2560 x 1440 pikseliä. Puhelimen sydämenä toimii Snapdragon 835 -järjestelmäpiiri (4 x 2.45GHz Qualcomm Kryo + 4 x 1.8 GHz Kryo), jonka tukena on neljä gigatavua käyttömuistia. Tallennustilaa Nokia 8:n sisältää 64 gigatavua ja sitä on mahdollista laajentaa microSD-muistikortilla. Uutuus täyttää IP54-suojaluokituksen ja on näin ollen roiskevesitiivis.

Puhelimen näytön alta löytyy kotipainike sormenjälkitunnistuksella. Sen viereltä löytyvät Androidin perinteiset painikkeet, eli takaisin ja moniajonäkymän avaava hipaisupainike.

HMD on varustanut Nokia 8:n kolmella ZEISS-optiikan omaavalla 13 megapikselin kameralla. yksi löytyy edestä (1.12um, f/2.0, 78.4 ̊) ja kaksi takaa: värillinen ja monokromi. Molemmissa pikselit ovat kooltaan 1.12 um ja aukko on f/2.0.

Kuvaamiseen saumattomasti Nokia 8:ssa yhdistyy ensimmäistä kertaa Nokia OZO 360° Audio -tilaääni, joka tuo entistäkin paremman äänen esimerkiksi 4K-videokuvaan. HMD:n mukaan Nokia OZO 360° Audio tuo Hollywood-tason teknologian älypuhelimeen ja varmistaa, että äänimaailma taltioituu videoihin todella laadukkaasti.

Kameran yhteydessä uutena juttuna mainostetaan myös bothie-temiä, jossa kamera tallentaa videokuvaa yhtäaikaa sekä etu- ja takakameralla. Videot yhdistetään samaan näkymään ohjelmiston avulla, eli yhdessä videossa näkyy sekä etu- että takakameran videokuva.

Nokia 8

Nokia 8:ssa on Android 7.1.1 -käyttöjärjestelmä niin sanotussa puhtaassa muodossa, eli ilman ylimääräistä käyttöliittymää sekä turhia sovelluksia. Nokia 8:ssa innovatiivinen suunnittelu yhdistää puhtaan Androidin kaikkiin Qualcomm Snapdragon 835 -mobiilialustan tarjoamiin mahdollisuuksiin. Nokia 8:n kuukausittaiset turvapäivitykset varmistavat, että puhelin on aina turvallinen ja ajan tasalla.

Uutuukainen tulee saataville single- ja dual-SIM-versioina. Sen muita ominaisuuksia ovat 4G LTE cat.9, USB Type-C -portti, 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä, WiFi 802.11 a/b/g/n/ac (MIMO), Bluetooth 5.0, A-GPS, GLONASS, BDS, NFC ja ANT+. Sisältä löytyy Qualcomm Quick Charge 3.0 -pikalatausta (18W, 5V/2.5A, 9V/2A, 12V/1.5A) tukeva 3090 milliampeeritunnin akku.

Kooltaan Nokia 8 on 151,5 x 73,7 x 7,9 millimetriä (kameran objektiivin kohdalla 8,3 mm) ja se painaa 160 grammaa. Alussa puhelin tulee myyntiin teräksen ja mattamustan värisenä, mutta valikoima täydentyy myöhemmin sinisellä ja kuparilla, joissa pinta on kiiltävä.

1 kommentti

  1. Hyvältä vaikuttaa, tylsä ulkomuoto ei haittaa kun kuitenkin lompakkokuoriin päätyy. OZO-audio ja Bothie ei mitään uusia juttuja, mutta onnistuneesti brändätty ja paketoitu yhteen tässä. Suurin on ongelma lienee saatavuus, kuten Nokia 6:n tapauksessa.

Kommentointi on suljettu!