Uusi Huawei P9 Lite Mini myyntiin maanantaina (28.9) 199 euron hintaan

Huawei P9 Lite Mini

Kiiinalainen Huawei on päättänyt täydentää Huawei P9 -puhelinmallistoaan vielä ainakin yhdellä uudella variantilla. Alkuperäinen Huawei P9 esiteltiin markkinnoille jo reipas vuosi sitten, jonka jälkeen sitä seurasivat P9 Plus- sekä P9 Lite -mallit. Nyt vaikka markkinoilta löytyy jo Huawei P10, on valmistajat päättänyt tuoda P9-sarjaan uuden Huawei P9 Lite Mini -mallin, joka edustaa koko P9-malliston edullisinta jäsentä. Se saapuu Suomessa myyntiin ensi viikon maanantaina, eli 28. päivä elokuuta. Sen suositushinnaksi ilmoitetaan 199 euroa.

Ulkoisesti uutuus ei ole kopio muista P9-sarjan puhelimista, sillä sen muotokieli on selvästi, voisiko sanoa, sulavalinjaisempaa. Esimerkiksi sen kulmat ovat vahvasti pyöristetyt, siinä missä muissa saman sarjan malleissa ne ovat selvästi ”tiukempi” linjaiset.

Huawein strategiana on tarjota kuluttajille monipuolinen puhelinvalikoima niin designiltaan kuin hinnaltaan. Uutuudessa yhdistyy P-sarjan lippulaivapuhelimien tyylikkäät linjat hinta-laatusuhteeltaan oivaan tekniseen kokonaisuuteen”, kommentoi Huawei Suomen kuluttajaliiketoimintayksikön johtaja Mika Engblom Huawei P9 Lite Mini -puhelinta.

Huawei P9 Lite Mini

Huawei P9 Lite Minissä on ohut (8,05mm) metallinen runko ja se on saatavilla mustan, kultaisen sekä hopeisen värisenä. Puhelimen etupuolen on valloittanut viiden tuuman 1280 x 720 pikselin kosketusnäyttö, jonka yläpuolelta löytyy viiden megapikselin kamera. Laitteensa taakse kiinalaisvalmistaja kehuu sijoittaneensa laadukkaan kameran, josta megapikseleitä löytyy 13. Takaa löytyy myös sormenjälkilukija, jota Huawei kehuu nopeaksi.

Puhelimen niin sanottu sydän, eli järjestelmäpiiri on Qualcommin käsialaa ja maliltaan Snapdragon 425. Sen toimintaa tukemassa on kaksi gigatavua RAM-käyttömuistia. Tämä yhdistelmä tarjoaa valmistajan mukaan hintaluokassaan sujuvan käyttökokemuksen ja tekee P9 Lite Ministä näin hinta-laatusuhteeltaan loistavan puhelimen.

P9 Lite Minin muita keskeisiä ominaisuuksia ovat ainakin WiFi 802.11 b/g/n (2.4GHz), Bluetooth 4.1, A-GPS, GLONASS, 16 gigatavua tallennustilaa sekä 3020 milliampeeritunnin akku, joka latautuu täyteen neljässä tunnissa. Puhelin tarjoaa täydeksi ladatulla akulla esimerkiksi 15 tuntia yhtäjaksoista HD-videoiden toistoa tai 12 tuntia verkkoselaamista. Puhelin on varustettu myös kahdella SIM-korttipaikalla, joista toiseen korttipaikkaan voi myös asettaa microSD-muistikortin SIM:in sijasta.

Uutuuspuhelimen ohjelmiston pohjana toimii Android 7.0 Nougat -käyttöjärjestelmä. Sen päällä lepää Huawein oma EMUI 5.1 -käyttöliittymä.