Nokia 8:n myynti Suomessa käynnistyi – hinta 579 euroa

Nokia 8

Lupauksensa mukaisesti Nokia-brändiä yksinoikeudella mobiililaitteissa käyttävä suomalainen HMD Global Oy on tänään kertonut tarkempia saatavuustietoja hiljattain julkaistusta Nokia 8 -lippulaivapuhelimesta. HMD ilmoittaa virallisessa tiedotteessaan, että uutuus on heti tästä päivästä eteenpäin saatavilla Suomessa. Toistaiseksi Nokia 8:n saa itselleen ainoastaan tilaamalla sen verkosta Elisan, DNA:n, Telian, Gigantin tai Verkkokauppa.comin kautta. Myymälöihin HMD:n uutuus rantautuu 8. päivä syyskuuta. Nokia 8:n virallinen suositushinta on 579 euroa, eli muutaman kympin vähemmän, kuin alunperin ilmoitettu 599 euroa.

Alumiinisen rungon ympärille rakentuva Nokia 8 on saatavilla alussa teräksen ja mattasinisen värisenä. Myöhemmin myyntiin tuodaan kiiltävällä pinnalla varustetut sininen ja kupari.

Puhelimen etupuolella loistaa 5,3 tuuman 2560 x 1440 pikselin IPS-kosketusnäyttö, jota suojaa sivulta kaareva Gorilla 5 -lasi. Sydämenä toimii Snapdragon 835 -järjestelmäpiiri, jonka toiminnan tukena on neljä gigatavua RAM-käyttömuistia. Sisäistä tallennustilaa puhelin tarjoaa 64 gigatavun verran.

Nokia 8:sta on saatavilla sekä single-SIM että dual-SIM-versiot, mutta ainakin Gigantin ja Verkkokauppa.comin valikoimista löytyy pelkästään kahdella SIM-paikalla varustettua mallia. Kyseinen variantti sisältää niin sanotun hybrid-telakan, jossa voidaan käyttää joko kahta SIM-korttia tai yhtä SIM-korttia ja yhtä microSD-muistikorttia.

Nokia 8

Nokia 8 on ensimmäinen uuden sukupolven Nokia-älypuhelin, jonka kamerateknologiaa on rakennettu yhteistyössä ZEISS:n kanssa. Puhelimessa on kolme ZEISS-optiikan omaavaa 13 megapikselin kameraa, joista yksi on edessä (1.12um, f/2.0, 78.4 ̊) ja kaksi takana: värillinen ja monokromi. Molemmissa on f/2.0-aukko.

Kameraohjelmistoa on ryyditetty uudella ”bothie-ominaisuudella”, joka mahdollistaa videokuvaamisen samanaikaisesti sekä etu- että takakameralla. Molempien kameroiden taltioimat kuvat ja videot näkyvät yhtä aikaa Nokia 8:n kahteen osaan jaetulla näytöllä. Videot ja kuvat voi helposti jakaa sosiaalisiin palveluihin, kuten Facebookiin ja YouTubeen.

Nokia 8

Uutena ominaisuutena Nokia 8 esittelee Nokia OZO 360° Audio -tilaäänen, joka tuo entistäkin paremman äänen esimerkiksi 4K-videokuvaan. HMD:n mukaan Nokia OZO 360° Audio tuo Hollywood-tason teknologian älypuhelimeen ja varmistaa, että äänimaailma taltioituu videoihin todella laadukkaasti.

HMD Globalin Pohjoismaiden liiketoimintajohtaja Ossi Korpela sanoo: “Fanimme etsivät aina uusia tapoja tuottaa ja jakaa rikasta sisältöä, ja Nokia 8 on suunniteltu juuri sujuvaa sisällöntuotantoa varten. Toimme puhelimeen kolme täysin uutta ominaisuutta: ZEISS-optiikan, Nokia OZO spatial 360° audio -tilaäänen ja mahdollisuuden lähettää kaksipuolista videokuvaa livenä sosiaaliseen mediaan. Nokia 8 on myös erittäin suorituskykyinen älypuhelin monipuoliseen käyttöön.”

Nokia 8:ssa on Android 7.1.1 -käyttöjärjestelmä niin sanotussa puhtaassa muodossa, eli ilman ylimääräistä käyttöliittymää sekä turhia sovelluksia. Luvassa joka kuukautiset tietoturvapäivitykset sekä aikanaan päivitys Android 8.0 Oreo -alustaan.

Meneekö Nokia 8:n hankintaan? Jos menee, minkä värisenä? Kommentoi alle!

Lehdistötiedote, Nokia 8:n myynti alkaa Suomessa

3 kommenttia

    1. Sininen on kyllä tyylikäs väri! Tosin, ei tuo kuparikaan pahalta näytä, saa vaan nähdä milloin sen Suomeen rantautuu.

Kommentointi on suljettu!