Doro 8040 – helppokäyttöinen älypuhelin ikäihmisille

Doro 8040

Doro on esitellyt markkinoille uuden älypuhelimen, joka suuntautuu yhtiölle tyypilliseen tapaan ikäihmisille, jotka eivät ole tottuneet älypuhelimen käyttöympäristöön. Niinpä uusi Doro 8040 sisältää valmistajan oman käyttöliittymän, joka tekee älypuhelimeen tutustumisesta helppoa sekä valikkorakenteiden oivaltamisesta yksinkertaista.

Ruotsalaisvalmistajan uutuudessa yhdistyvät selkeä ääni, suuret fontit, fyysiset painikkeet sekä turvapainike, joka löytyy laitteen takaa. Turvapainikkeeseen voi integroida ennalta valitut ystävät ja perheenjäsenet, jotka saavat tiedon avuntarpeesta kyseistä nappia painamalla. Ominaisuus on kätevä esimerkiksi tilanteissa, joissa käyttäjä on kaatunut ja tarvitsee nopeasti apua. Turvapainikkeen ansiosta ei tarvitse lähteä selaamaan yhteystietoja, vaan napauttaa yhtä näppäintä ja tekstiviesti valituille henkilöille lähetetään automaattisesti sijaintitietojen kera.

Doro 8040

Doro 8040 on rakennettu materiaaleista, jotka tekevät sen kädessä pitelemisestä helppoa. Takakuori on pehmeää materiaalia, joten puhelin ei pääse esimerkiksi luiskahtamaan kädestä. Lisäksi muotoiluun on panostettu ergonomiaa unohtamatta. Puhelin on edeltäjiään ohuempi ja sen ulkonäköä on hiottu tyylikkäämmäksi.

Etupuolella on suurehko viiden tuuman IPS-kosketusnäyttö, jonka tarkkuus on 1280 x 720 pikseliä. Puhelimen sydämenä toimii MediaTek MT 6738 -järjestelmäpiiri, jonka tukena on kaksi gigatavua RAM-käyttömuistia. Tallennustilaa löytyy 16 gigatavua. Takana on kahdeksan ja edessä kahden megapikselin kamera. Lisäksi Doro 8040:ssa on 4G LTE, WiFi, Bluetooth 4.0, GPS, microSD-muistikorttipaikka ja 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä.

Doro 8040

Doro 8040:n alustana toimii Android 7.1 -käyttöjärjestelmä, jonka päällä on jo mainittu ruotsalaisvalmistajan oma käyttöliittymä.

Uutuudellaan Doro toivoo yhä useamman ikäihmisen tarttuvan älypuhelimeen, sillä keskeiset palvelut siirtyvät kovaa vauhtia verkkoon. Niinpä älypuhelin helpottaa elämää sekä arkisten asioiden hoitamista. Suomessakin yhä useampi palvelu, kuten pankkipalvelut ja esimerkiksi viranomaisasiointi, on siirtynyt verkkoon, muistuttaa ruotsalaisyhtiö.

Yhä useampi palvelu on siirretty verkkoon. Monelle ikääntyneelle älylaitteet, joilla palveluita voi käyttää ovat silti edelleen vieraita. Moni pelkää, että puhelin menee helposti rikki tai että he eivät ymmärrä tarvittavaa teknologiaa. Monia myös askarruttaa vaivata ystäviä tai perheenjäseniä apua tarvitessaan. Doro 8040 on suunniteltu juuri tällaisille käyttäjille. Se opastaa käyttäjää askel askeleelta eri toimintojen käyttämisessä”, kertoo Kai Seppälä, Doron Suomen maajohtaja.

Doro 8040 on saatavilla mustana ja se löytyy syyskuusta alkaen jälleenmyyjiltä ja verkkokaupoista 279 euron hintaan.

2 kommenttia

  1. Ei Doro ole suunnattu pelkästään vanhuksille. Myös moni näkövammainen käyttää Doron valmistamia puhelimia ja vain osa näkövammaisista on vanhuksia. Esimerkiksi Helsingin Itäkeskuksessa sijaitseva näkövammaisten apuvälinekauppa Aviris myy Doro -älypuhelimia, niitä löytyy myös Aviriksen verkkokaupasta. Moni näkövammainen käyttää kyllä myös ihan tavallisia Android ja iPhone -älypuhelimia, mutta myös Doro -älypuhelimia on paljon käytössä. Itse olen sokeutunut ja itselläni on käytössä tavallinen Samsungin Android -älypuhelin, jossa on puhesyntetisaattori ja Talkback -ruudunlukuohjelma ja lisäksi käytän puhelimen kanssa myös pistenäyttöä. Eli itse en käytä Doro -älypuhelimia, mutta tiedän monen muun käyttävän.

    1. Totta. Meinasin lisätä tuon artikkeliin, mutta jätin lopulta pois, kun valmistaja sitä ei mainostanut tiedotteessaan. Mutta Doron puhelimet käyvät myös näkövammaisille ikäihmisten lisäksi.

Kommentointi on suljettu!