Uudet iPhone-puhelimet julkaistaan 12. syyskuuta

Apple kutsu 12.9.2017

Apple on hiljattain lähettänyt kutsuja valituille lehdistön jäsenille sekä muille vaikuttajille. Siinä Apple kutsuu vieraat 12. syyskuuta järjestettävään tapahtumaan, jonka pääpainopiste on mitä odotettavimmin älypuhelimissa. Apple järjestää tilaisuutensa ensimmäistä kertaa yhtiön Cupertinon uudessa Apple Park -kampuksessa ja sen Steve Jobs Theaterissa.

Kuten aina, ei Apple tälläkään kertaa paljasta kutsussaan tulevista tuotteistaan mitään. Kutsussa lukee vain ”Let`s meet at our place”.

Tilaisuuden suurin julkistus tulee olemaan mitä todennäköisimmin iPhone 8, jolla osaltaan juhlistetaan iPhonen kymmenvuotista taivalta. Se tulee tarjoamaan erittäin ohuilla sivureunoilla varustetun OLED-näytön sekä 3D-kasvojentunnistusteknologian. Tämän ”juhlamallin” lisäksi markkinoille esiteltäisiin myös iPhone 7s– ja iPhone 7s Plus -puhelimet, joissa on iPhone 8:n tavoin lasinen rakenne, tehokkaampi järjestelmäpiiri, langaton lataus ja muita uudistuksia.

Hahmotelma iPhone 8 -puhelimesta.

Tulevan iPhone 8:n arvellaan rokottavan asiakkaiden lompakkoa kovasti. Hinnan odotetaan nimittäin nousevan yli 1000 euroon, aivan kuten Samsung Galaxy Note 8:ssa. Samsungin tulevan uutuuden suositushinta on 1029 euroa.

Ensi viikolla Apple kertonee myös milloin iOS 11 -käyttöjärjestelmä julkaistaan loppukäyttäjille. Tämä tapahtunee syys-lokakuun aikana.

Tapahtumassa nähtäneen myös kolmannen sukupolven Apple Watch -älykello. Uuden kellon suurin mullistus saattaa olla sisäänrakennettu 4G LTE -yhteys. Samalla Apple ilmoittaa hyvin todennäköisesti myös, milloin watchOS 4 -päivitys julkistetaan käyttäjille.

Huhujen mukaan Applen odotetaan puhuvan tilaisuudessa uudesta Apple TV:stä, joka kykenee 4K-tarkkuuteen. Totta kai myös Mac-tietokoneille tarkoitettua uutta Mac OS High Sierra -käyttöjärjestelmää tullaan esittelemään sekä virallistamaan sen julkaisupäivä.

The Verge, Apple’s iPhone 8 event is happening on September 12th