Applen uusien puhelimien nimet paljastuivat: iPhone 8, iPhone 8 Plus ja iPhone X

iPhone X

Teknologiajätti Apple julkistaa huomenna (12.9.2017, klo 20.00) järjestettävässä tilaisuudessa seuraavan sukupolven älypuhelinmallistonsa. Uusista malleista on valunut tiedon palasia verkkoon tasaiseen tahtiin, mutta niiden lopullisista nimistä ei ole saatu varmistusta. Nyt tällekin spekuloinnille voidaan laittaa piste, sillä Applen iOS 11 -käyttöjärjestelmän viimeisimmästä versiosta on löytynyt seuraavat maininnat: iPhone 8, iPhone 8 Plus ja iPhone X

Vaikuttaa siis siltä, että tällä kertaa niin sanottu s-mallisto jää välistä ja nykyisistä iPhone 7- ja iPhone 7 Plus -malleista hypätään suoraan iPhone 8- ja iPhone 8 Plus -mallinimiin. Kyseisten puhelimien odotetaan rakentuvan lasisten etu- sekä takapintojen ympärille nykyisen metallisen rakenteen sijaan. Tämä muun muassa siksi, että puhelimiin odotetaan langatonta latausta. Muuten muoto on pysymässä ennallaan, jos vuotoja on uskominen.

Ylhäällä nähdään puolestaan iPhone X. Applen tuleva lippulaiva, jonka nimi saattaa liittyä siihen, että kesällä tuli täyteen kymmenen vuotta siitä, kun Apple toi markkinoille ensimmäisen puhelimensa, eli alkuperäisen iPhonen.

iPhone X tulee tarjoamaan niin sanotun edge-to-edge-näytön, joka on huhujen mukaan kooltaan 5,8 tuumaa. Puhelimessa ei ole ollenkaan Touch ID -sormenjälkilukijaa, vaan käyttäjän tunnistautumiseen käytetään kasvoja. Tekniikka saanee nimekseen Face ID ja tulee käyttämään 3D-skannausta kasvojen tunnistamiseen, jotta teknologia olisi mahdollisimman turvallinen. iOS 11:sta koodista on myös löydetty alla näkyvä animaatio, jossa mitä ilmeisimmin opetetaan käyttäjää skannaamaan kasvonsa pyörittämällä päätä kameran edessä.

Ios 11 Gm GIFs - Find & Share on GIPHY

iPhone X:ssa kaksoiskamera on käännetty pystyasentoon, kun se iPhone 8 Plussassa on vaaakasuorassa nykyisen mallin tavoin. Näin ainakin vihjaillaan. Huhut kertovat myös, että iPhone X:n hinta tulee nousemaan yli 1000 euroon.

Pitkään nimiä eikä muitakaan Applen tuleviin puhelimiin liittyviä asioita ei tarvitse spekuloida, sillä huomenna kaikki todellakin lopulta selviää. Alla on vielä kasa taustakuvia, jotka iOS 11 -käyttöjärjestelmän koodista on onnistuttu kaivamaan.