Galaxy Note8 saapui kauppoihin

Samsung Galaxy Note 8

Samsungin Note-sarjan tuorein jäsen, Galaxy Note8, on tänään saapunut Suomessa myyntiin. Kyseessä on viime kuussa esitelty uutuus, joka tuo Note-sarjan pitkästä aikaa myös Suomeen, sillä Galaxy Note 7 ei koskaan Pohjolaan ehtinyt laitteesta löytyneiden akkuongelmien vuoksi.

Galaxy Note8 perustuu suureen 6,3 tuuman kosketusnäyttöön, joka valtaa lähes koko laitteen etualan. Uutuus rakentuu materiaalien osalta lasista sekä metallista ja täyttää IP68-suojaluokituksen (vedenkestävä ja pölytiivis), ollen virallisilta mitoiltaan 162,5 x 74,8 x 8,6 millimetriä. Painoa laitteella on 195 grammaa.

Puhelimesta löytyy muun muassa 64-bittinen Exynos 8895 -järjestelmäpiiri (2.3GHz Quad + 1,7GHz Quad / 2.35GHz Quad + 1.9GHz Quad), kuusia gigatavua RAM-käyttömuistia, 64 gigatavua sisäistä tallennustilaa ja kaksi SIM-korttipaikkaa (toinen paikoista toimii myös tarvittaessa muistikorttipaikkana). Yhteysominaisuuksiin Galaxy Note8:ssa kuuluvat 4G LTE cat.16, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac (2.4/5GHz), Bluetooth 5.0, ANT+, USB Type-C, NFC, GPS, Galileo, Glonass ja BeiDou.

Galaxy Note8 sisältää sarjasta tutun S Pen -kynän, jolla voi esimerkiksi luoda nopeasti muistiinpanoja, kätevästi GIF-animaatioita sekä kääntää tekstiä kieleltä toiselle. Kynä on integroitu puhelimeen ja kulkee näin helposti mukana.

Käyttöjärjestelmänä uutukaisessa toimii Android 7.1.1. Galaxy Note8 tukee Samsung Dex -telakkaa, jolla puhelinta voidaan käyttää tietokoneen tavoin, sillä telakaan voidaan liittää näyttö, näppäimistö ja hiiri.

Akku Galaxy Note8:ssa on kapasiteetiltaan 3300 mAh:ta. Puhelin tukee QC 2.0 -pikalatausta ja sitä voidaan myös ladata langattomasti (WPC- ja PMA-standardit).

Samsung Galaxy Note8 on saatavilla mustana sekä kultaisena. Sen virallinen suositushinta on 1029 euroa.