Apple Watch Series 3 julki – tärkein uudistus ei toistaiseksi Suomeen

Apple Watch Series 3

Uusien iPhone 8-, iPhone 8 Plus -puhelimien ja huippumalli iPhone X:n lisäksi laite ja ohjelmistovalmistaja Apple esitteli kuluneella viikolla Apple Watch -älykellostaan kolmannen sukupolven version. Uuden Apple Watch Series 3:n tärkein uudistus on sisäänrakennettu LTE-yhteys, joka mahdollistaa sovellusten täydellisen käytön, puheluiden soittamisen ja tekstiviestien lähettämisen, vaikka kello ei olisikaan yhteydessä iPhoneen. Ominaisuuden mahdollistamiseksi Apple käyttää eSIM-teknologiaa, ei tavallista SIM-korttia. Todennäköisesti tästä syystä tämä ominaisuus ei ole ainakaan toistaiseksi valitettavasti ole tulossa Suomeen. Apple listaa ominaisuutta tukevat maat ja operaattorit täällä. Suomea listasta ei löydy.

Kolmannen sukupolven Apple Watch saapuu Suomessa myyntiin ilman mobiiliyhteyttä niin sanottuna GPS-versiona. Se jatkaa samaa muotokieltä kuin aikaisemmat Applen älykellot, joten se on yhteensopiva muun muassa nykyisten rannekkeiden kanssa. Uutuus on saataville 38 ja 42 millimetrin kokoisena. Värivaihtoehtoihin kuuluvat muun muassa hopeanvärinen alumiini, kullanvärinen alumiini ja tähtiharmaa alumiini. Tarjolla on myös erityinen Apple Watch Series 3 Nike+ -versio. Apple Watch Series 3 on veden kestävä ja sitä voi käyttää uinnin aikana.

Apple Watch Series 3 Nike+

Apple Watch Series 3:n sisällä on uusi, kahdella suoritinytimellä varustettu S3-järjestelmäpiiri. Sen rinnalla on W2-siru, joka huolehtii muun muassa WiFi- ja Bluetooth-yhteyksistä. Sen ansiosta WiFi toimii 85 prosenttia aikaisempaa nopeammin ja Bluetooth sekä WiFi vievät 50 prosenttia vähemmän virtaa.

Molemmissa koko varianteissa on toisen sukupolven OLED-kosketusnäyttö, joka on kaksi kertaa kirkkaampi (1000 nits). GPS-versiossa näyttöä suojaa Ion-X-lasi ja cellular-versiossa Safiirilasi.

Applen tuoreimassa äykellossa on sisäänrakennettu GPS sekä uutena korkeusmittari. Näin omasta urheilusuorituksesta saa entistäkin tarkemman yhteenvedon. Oman aktiivisuuden seurantaa parantavat myös watchOS 4 -käyttöjärjestelmän kehittyneemmät Aktiivisuus- ja Urheilu-sovellukset sekä iPhonen uudistunut Terveys-applikaatio.

Siri on nyt älykkäämpi, nopeampi ja toimii paremmin kuin koskaan aikaisemmin, sillä nyt se osaa puhua, aivan kuin iPhonessa. Siri on valjastettu myös kokonaan omaan kellotauluun, joka näyttää sisältöä mukautuen käyttäjän tarpeisiin. watchOS 4 sisältää myös muita uusia kellotauluja.

Apple Watch Series 3

Apple Watch Series 3 GPS:n muita ominaisuuksia ovat Wi-Fi (802.11b/g/n 2.4GHz), Bluetooth 4.2, sykemittari, kiihtyvyysanturi, gyroskooppi, valoisuuden tunnistin ja kahdeksan gigatavun tallennustila (cellular: 16GB). Takaosa on valmistettu komposiitista, kun cellular-variantissa se on keraaminen.

Uutuus saapuu Suomessa myyntiin 22. syyskuuta. Sen saa itselleen edullisimmillaan 379 eurolla (38mm). Kookkaammasta 42mm variantista joutuu maksamaan hieman enemmän, eli 409 euroa.

Apple, Watch Series 3