Googlen seuraavan sukupolven puhelimet julki 4.10: Pixel 2 & Pixel 2 XL

Pixel 2

Joko jauhaminen Applen uusista iPhone 8-, iPhone 8 Plus– sekä iPhone X -puhelimista alkaa riittää? Olisko aika vaihtaa aihetta? No siitä tapauksessa hypätään Android-maailmaan ja Googlen tuleviin puhelimiin, nykyisten Pixel-mallien seuraajiin.

Hakukonejätti ja Android-käyttöjärjestelmän kehitystä vetävä Google on avannut verkkoon sivuston, jossa se kysyy ”Mietitkö puhelimen vaihtamista?”. Tämän jälkeen ruudulle ilmestyy teksti ”Pysy linjalla, lisää tulossa 4. lokakuuta.

Googlen sivusto on varsin suora vihje siitä, että lokakuun alussa on luvassa uusia puhemia. Tähän viittaa myös se, että nykyiset Pixel- ja Pixel XL -puhelimet julkistettiin viime vuoden lokakuun 4. päivä. Vaikuttaakin siltä, että Google lanseeraa uudet puhelimensa tasan vuosi edellisten jälkeen.

Alustavien huhujen mukaan pienemmän Pixel 2 -mallin valmistaa HTC ja suuremman Pixel 2 XL:n korealainen LG. Luvassa on mitä ilmeisimmin nykyisen trendin mukaisesti puhelimet, joissa näytön ympärillä olevat reunat on minimoitu. Joidenkin tietojen mukaan sisältä löytyisi uusi Snapdragon 836 -järjestelmäpiiri. Pixel XL:stä odotetaan löytyvän kuuden tuuman OLED-näyttö 2:1-kuvasuhteella, joka on tuttu muun muassa LG G6 -puhelimesta. Laitteista tulee totta kai löytymään tuore Android 8.0 Oreo -käyttöjärjestelmä.

Nimekkäiden yhtiöiden lippulaivojen hinnat ovat olleet viime aikoina kovassa nousussa. Samsung Galaxy Note8 maksaa 1029 euroa ja marraskuussa tuleva iPhone X 1179 euroa. Uskotko Googlen puhelinten seuraavan tätä trendiä, vai jäädäänkö tällä kertaa reilusti alle 1000 euron?

The Verge, This might be Google’s next Pixel XL