Huawei toi myyntiin Premium-mallin Honor 9 -puhelimestaan

Honor 9 Premium

Älypuhelinvalmistaja Huawei on laajentanut Honor-mallistoaan uudella puhelimella. Kyseessä on niin sanotusti uusi painos kesäkuun lopussa myyntiin saapuneesta Honor 9:stä. Uusi Honor 9 Premium pyrkii vastaamaan suorituskyvyltään vaativien käyttäjien tarpeisiin. Uutuus on jo kaupoissa ja sen suositushinta on 529 euroa. Premium-version myötä ”normaalin” Honor 9:n hintaa laskettiin 50 eurolla 449 euroon.

Huawei Honor 9 Premium tarjoaa pitkälti samat ominaisuudet kuin esikuvansakin. Siitä löytyy 5,15 tuuman 1920 x 1080 pikselin kosketusnäyttö, jonka alla on sormenjälkilukija. Takaa löytyy tuttu kaksoiskamerajärjestelmä, joka yhdistää 20 megapikselin monokromi- ja 12 megapikselin RGB-sensorit. Laitteessa on kaksi SIM-korttipaikkaa (toinen toimii myös microSD-muistikorttipaikkana). Honor 9 Premiumin akku on kapasiteetilaan 3200 milliampeerituntia ja se tukee pikalatausta USB Type-C -portin kautta. Huawein mukaan pikalatauksen ansiosta akku latautuu 30 minuutissa tyhjästä 40 prosenttiin.

Voimaa Honor 9 Premiumille antaa Kirin 960 -järjestelmäpiiri (4×2,4GHz Cortex-A73, 4×1,8GHz Cortex-A53 ja Mali-G71MP8-grafiikkaohjain). Sen tukena uutuudessa on kuusi gigatavua käyttömuistia, kun Honor 9:ssä sitä on neljä gigatavua. Samalla myös tallennustilan määrä on tuplattu perusversiosta 128 gigatavuun. Käyttöjärjestelmänä uutuudessa on Android 7.0 höystettynä EMUI 5.1 -käyttöliittymällä.

Honor 9 Premium on saatavilla Saphire Blue -sinisenä sekä Glacier Grey -harmaana. Laite rakentuu lasisesta etu- ja takapinnasta, joita kiertää metallinen reunus. Kooltaan Honor 9 Premium on 147,2 x 70,9 x 7,45 millimetriä ja se painaa 155 grammaa.