Uudet iPhonet eivät yltäneet syyskuussa myydyimpien puhelinten joukkoon

Nokia 6

Elektroniikka- ja ohjelmistojätti Apple toi syyskuun lopussa myyntiin uudet lippulaivapuhelimensa, jotka ovat iPhone 8- ja iPhone 8 Plus. Perinteisesti yhtiön puhelimet ovat heti nousseet kotimaisten operaattoreiden myyntilistojen kärkeen, mutta ei tänä vuonna. Yhtiön puhelimet myyvät edelleen Suomessa hyvin, mutta uutuusmallit eivät tällä kertaa yltäneet yhdelläkään operaattorilla syyskuun myydyimpien laitteiden listalle. Tämä on varsin erikoinen tilanne, jota saattaa selittää se, että kuluttajat odottavat marraskuun alussa myyntiin saapuvaa iPhone X:ää, joka uudistaa Applen älypuhelimen täysin.

Uskon, että Applen ystävien katseet ovat pian julkaistavassa iPhone 10:ssä. Moni haluaa todennäköisesti vielä vertailla, ottaako kasi- vai kymppimallin, mikä selittää maltillista kiinnostusta uutuuspuhelinta kohtaan”, kertoo Elisan henkilöasiakasyksikön liiketoimintajohtaja Jan Virkki.

Listoilta puuttui toisaalta myös Korealaisen Samsungin uusi Galaxy Note8, joka saapui myyntiin syyskuun puolivälissä. Se tuo Note-sarjan pitkästä aikaa myös Suomeen, sillä edellinen, Galaxy Note 4, nähtiin myynnissä 2014. Toki vuonna 2015 nähtiin erikoinen Galaxy Note edge.

DNA:lla myydyimmäksi puhelimeksi nousi mielenkiintoisesti Nokia 6. Milloin viimeksi Nokian nimeä kantava älypuhelin on ollut kotimaisen operaattorin myydyin puhelin? Ainakaan itse en pysty sitä muistamaan.

Nokia 6 otti kärkipaikan listalla, kun toimituksia saatiin Suomeen vähän reilummin. Kuluttajat ovat ottaneet mukavasti vastaan koko Nokian tuotepaketin. On kuitenkin selvästi havaittavissa, että Nokia ei saa mitään ilmaiseksi, vaan kuluttajat vertailevat ja arvioivat laitteita toisiinsa ostamisen hetkellä erittäin tarkoin. Loppusyksystä suuri mielenkiinto kohdistuu siihen, miten muut valmistajat reagoivat Nokian vahvaan sisääntuloon markkinoille”, arvioi DNA Kaupan toimitusjohtaja Sami Aavikko.

Elisalla ykkösenä jatkoi OnePlus 5. Toisena roikkui iPhone SE, joka oli myydyin puhelin Telialla. Applen varsin edullinen iPhone SE vaikuttaa nousseen varsin suosituksi kuluttajien keskuudessa.

DNA:n myydyimmät puhelimet syyskuussa 2017:

 1. Nokia 6
 2. Apple iPhone 7
 3. Honor 8
 4. Samsung Galaxy J3 (2017)
 5. Nokia 5
 6. Samsung Galaxy A3 (2017)
 7. Nokia 3310
 8. Nokia 3
 9. Honor 8 Lite
 10. Samsung Galaxy J5 (2017)
 11. Samsung Galaxy S7
 12. Samsung Galaxy A5 (2017)
 13. Honor 9
 14. Huawei P10 Lite
 15. Nokia 8

Elisan henkilöasiakkaiden myydyimmät puhelimet syyskuussa 2017:

 1. OnePlus 5
 2. Apple iPhone SE
 3. Huawei Honor 8
 4. Huawei Honor 8 Lite
 5. Samsung Galaxy J3
 6. Huawei P8 Lite
 7. Moto G5
 8. NOKIA 3310 RETRO
 9. Samsung Galaxy J5
 10. Apple iPhone 7
 11. OnePlus 3T
 12. NOKIA 6
 13. Samsung Galaxy A3
 14. Samsung Galaxy S7
 15. Huawei Honor 9

Telian henkilöasiakkaiden myydyimmät puhelimet syyskuussa 2017:

 1. Apple iPhone SE
 2. Apple iPhone 6 32GB
 3. Samsung Galaxy S8
 4. Apple iPhone 7
 5. Samsung Galaxy J5 2017
 6. Huawei P8 Lite
 7. Samsung Galaxy Xcover4
 8. Huawei Honor 8 Lite
 9. Huawei Honor 8
 10. Huawei Honor 9