99 euron Nokia 2 panostaa akkukestoon

Nokia 2

HDM on esitellyt Intiassa markkinoille toistaiseksi edullisimman Android-pohjaisen Nokia-älypuhelimen. Uusi Nokia 2 tarjoaa valmistajan mukaan kahden päivän akkukeston, joten sillä pitäisi ”selvitä” muutaman päivän reissusta ilman laturia. Uutukaisen suositushinta on 99 euroa. Toistaiseksi on epäselvää nähdäänkö Nokia 2:sta Suomen markkinoilla.

Kahden päivän akkukesto saavutetaan Nokia 2:ssa tehokkaalla 4100 milliampeeritunnin akulla. Vertailuna mainittakoon, että Nokia 3:ssa on 2630 milliampeeritunnin akku. Tehokkaan akun parina on virtapihi Snapdragon 212 -järjestelmäpiiri, jossa on neljä 1,3 gigahertsin suoritinydintä. RAM-käyttömuistia Nokia 2:sta löytyy yhden gigatavun verran.

Nokia 2

Puhelimen Android 7.1.1 Nougat -käyttöjärjestelmää (Android 8.0 Oreo -päivitys on tulossa) hallitaan viiden tuuman LTPS LCD -näytöltä, jonka tarkkuus on 1280 x 720 pikseliä. Näytön suojana on Gorilla 3 -lasi.

Edullisessa Nokia 2:ssa ei ole unohdettu laadukasta rakennetta. Puhelimessa on yhtenäinen alumiininen runko, joka yhdistyy takaosan polykarbonaattiin. Yhdistelmä takaa HMD:n mukaan laadukkaan tuntuman sekä tekee laitteesta mukava ja ergonomisen. Kooltaan puhelin on 143,5 x 71,3 x 9,3 millimetriä.

Kuvaaminen hoituu uutukaisessa kahdeksan megapikselin takakameralla. Selfie-kuvia voi puolestaan napsia viiden megapikselin etukameralla.

Nokia 2:n muita ominaisuuksia ovat 4G LTE, kahdeksan gigatavun tallennustila, muistikorttipaikka, kaksi SIM-korttipaikkaa (mallista riippuen), WiFi, Bluetooth 4.1, A-GPS, GLONASS, Beidou, FM-radio, microUSB-portti ja 3,5 millimetrin liitäntä.

Myyntiin Nokia 2 tulee seuraavissa väreissä: Pewter/Black, Pewter/White ja Copper/Black.