Ennen ja nyt – mobiiliteknologian kehitys

ZenPhone AR

Mobiiliteknologia on kehittynyt lujaa vauhtia viimeisimpien vuosikymmenien aikana, vaikka moni varmasti muistaa ne markkinoiden ensimmäiset tulokkaat ja niiden siihen aikoihin rakastetut ‘’huippuhyvät’’ ominaisuudet. Tuohon aikaan oli mahtavaa ottaa kuva vain parin megapikselin kännykkäkameralla, tai pelata uudelleen ja uudelleen samoja kännykkäpelejä. Moni varmasti muistelee näitä aikoja lämmöllä vaikka onhan mobiiliteknologia ottanut suuren harppauksen parempaan suuntaan. Mitä kaikkea älypuhelimilla on sitten tänä päivänä mahdollista tehdä? Keräsimme listallemme neljä asiaa, mitä kaikkea puhelimet ovat tarjonneet meille ennen sekä tänä päivänä – vaikkakin hieman erilaisin keinoin.

1. Pikselimössöstä huippulaadukkaisiin otoksiin

Kamera ja sen eri toiminnot on varmasti yksi niistä ykkösjutuista, jotka ovat ottaneet yhden suurimmista harppauksista eteenpäin mobiiliteknologian kehittyessä. Aikojen alussa Nokia esitteli ensimmäiset kamerapuhelimensa, ja tänä päivänä näin jälkeenpäin katseltuna tällaisten kuvien pikselimössön täyttämästä kuvanlaadusta on vaikea saada edes selvää. Mahtavaa on se, että nykyään älypuhelimien kameroilla on mahdollista ottaa jopa sellaisia kuvia, jotka näyttävät ammattilaisvalokuvaajien käyttämien välineiden avulla otetuilta valokuvilta.

2. Nostalgiset matopelit vastaan korkeiden grafiikoiden videopelit

Kaikki varmasti muistaa ikuisen klassikkopelin, matopelin. Tämä koukuttava ja rakastettu peli löytyi puhelimesta kuin puhelimesta, ja oli tuon aikaisten kapuloiden valikoimaa maustettu vielä muutamalla muulla yksinkertaisella, mutta toki loistavalla pelillä. Nyt pelejä voi pelata aina huippugrafiikoiden täyttämistä videopeleistä oikean rahan kolikkopeleihin saakka, ja tämä kaikki on saatavilla käyttöjärjestelmien omista sovelluskaupoista tai suoraan selaimien kautta. Nykyään huippupelejä pääsee pelaamaan alta aikayksikön ja pikapelien makuun pääset tästä. Pelejä pääsee pelaamaan niin mobiilissa, tabletila kuin perinteisellä tietokoneellakin.

3. Kun internet otti vallan

Internet on myös melko uusi keksintö mobiiliteknologian rinnalla, mutta se pääsi valloittamaan mobiililaitteet vasta niiden kehittymisen myötä. Ensimmäisissä kännyköissä ei ollut netissä surffailusta toivoakaan, mutta teknologian kehityttyä surffailu onnistui tietokoneiden lisäksi myös tien päällä. Tämä on johtanut myös siihen, että yhä useampi käyttää soittamiseen ja muuhun kommunikoimiseen nettiä, eikä puheluiden välistä yhteyttä.

Nokia 3310

Kyseessä on sponsoroitu artikkeli.