Uusin Android-kokemus edullisessa paketissa – Nokia 2.2

Nokian puhelinbrändin omistava HMD Global toi alkukuusta myyntiin uuden ja edullisen Android One -sertifioidun puhelimen, joka kantaa mallinimeä Nokia 2.2. Uutuudessa on viimeisin Android 9 Pie -käyttöjärjestelmä sekä älykkäitä ominaisuuksia, jotka pyrkivät tarjoamaan jokaiselle käyttäjälle parhaan mahdollisen käyttökokemuksen. Nokia 2.2 on jo saatavilla jälleenmyyjiltä ja sen suositushinta on 119 euroa.

Puhelin kuuluu Android One -ohjelmaan, joten se saa vähintään kaksi vuotta päivityksiä. Ensimmäinen merkittävä päivitys tulee olemaan Android Q.

Nokia 2.2:n etupuolella loistaa 5,7 tuuman näyttö (1520 x 720 pikseliä), jonka yläosassa on pieni lovi selfie-kameralle (5 megapikseliä). Puhelimen sisältä löytyy Neliytiminen MediaTek Helio A22 -järjestelmäpiiri, jonka tukena on kaksi gigatavua RAM-käyttömuistia. Puhelimesta löytyy 16 gigatavua tallennustilaa, jota on mahdollista laajentaa muistikortilla. Lisäksi Nokia 2.2:ssa on muun muassa kaksi SIM-korttipaikkaa, 4G LTE -yhteys, WiFi, Bluetooth 4.2, FM-radio, 3,5mm kuulokeliitäntä ja 3000 milliampeeritunnin akku.

Laitteen taakse HMD Global on sijoittanut älykkäillä ominaisuuksilla varustetun 13 megapikselin kameran. Puhelin hyödyntää tekoälyä, joka mahdollistaa hyvien kuvien napsimisen myös hämärissäkin olosuhteissa. Kamera ottaa samanaikaisesti useita kuvia, jotka edistykselliset algoritmit yhdistävät yhdeksi kuvaksi parhaalla valaistuksella, suuremmalla määrällä yksityiskohtia ja vähemmällä kohinalla.

Nokia 2.2 on erinomainen valinta sekä kuluttajille että yrityksille. Se on turvallinen, helppokäyttöinen ja toiminnoiltaan sopiva esimerkiksi uuden kouluvuoden aloittaville. Nokia-puhelimille tyypillisen korkean laadun sekä turva- ja käyttöjärjestelmäpäivitysten ansiosta puhelin on myös erinomainen ja kustannustehokas valinta yrityspuhelimeksi”, kerrotaan HMD Globalin tiedotteessa.

Nokia 2.2 on lisäksi ensimmäinen omassa hintaluokassaan oleva puhelin, joka tarjoaa biometrisen kasvojentunnistuksen. Toisin kuin muissa saman hintaluokan puhelimissa, Nokia 2.2 -älypuhelimen kasvojentunnistus käyttää syväoppimista hyödyntäviä algoritmeja ja kasvojen ilmeistä oppivaa tunnistusta, mikä tekee tunnistamisesta turvallisen.

Nokia 2.2 -puhelimessa olevan Android 9 Pie -käyttöjärjestelmän ansiosta puhelin oppii käyttäjänsä tavoista käyttää puhelinta, ja se voi esimerkiksi ennakoida ja nopeuttaa suosikkisovellusten käyttöä ja analysoida puhelimen käyttöä niin että akunkesto on mahdollisimman pitkä.

Puhelimeen on tuotu ripaus ”vanhaa” Nokiaa, sillä Nokia 2.2:ssa on vaihdettava Xpress-on-värikuoret. Saatavilla on ainakin Forest Green, Ice Blue ja Pink Sand kuoret. Hintaa kuorilla on noin 10 euroa.