Simpukkapuhelinten paluu? – Samsung Galaxy Z Flip

Galaxy Z Flip

Taittuvalla näytöllä varustetut älypuhelimet valtaavat markkinoita, tai ainakin uusia malleja esitellään kuluttajille kiihtyvällä tahdilla. Samsungin tuorein luomus vie meidät muodoltaan 2000-luvun alkuun, kun niin sanotut simpukkapuhelimet olivat kuuminta matkapuhelinmarkkinoilla. Korealaisvalmistajan uutuus kantaa nimeä Samsung Galaxy Z Flip ja taittuu kokoon kuten 2000-luvun alun simpukkapuhelimet.

Samsung kehuu uutuudessa olevan markkinoiden ensimmäinen taittuva lasinäyttö, kun yleensä taittuvalla näytöllä olevissa puhelimissa on totuttu näkemään muovilla päällystetty näyttö. Näyttö on kooltaan 6,7 tuumainen (2636 x 1080 pikseliä), mutta taittuvan rakenteensa ansiosta se sujahtaa ongelmitta esimerkiksi taskuun. Puhelimen etupuolella on pieni, 1,1 tuuman Super AMOLED -näyttö, josta näkee muun muassa viimeisimmät ilmoitukset.

– ”Intohimomme on koetella jatkuvasti teknologian rajoja ja kehittää uusia kokemuksia asiakkaillemme. Galaxy Z Flip -puhelimen uusi muotoilu ja taittuva lasinäyttö laajentavat jälleen käsitystämme siitä, mikä älypuhelimilla on mahdollista. Uskomme uutuuden viehättävän erityisesti tyylitietoisia, luovia ja todellisia uusia innovaatioita hakevia käyttäjiä”, kertoo Mika Engblom, Samsung Suomen mobiililiiketoiminnan johtaja.

Galaxy Z Flipin näyttö on erityinen Infinity Flex Display -näyttö, joka hyödyntää mullistavaa ja taittuvaa Ultra Thin Glass (UTG) -lasia. Puhelin on tämän ansiosta hoikempi ja tuntuu kädessä ylelliseltä. Keskelle asetettu kamera-aukko jättää suurimman osan näytöstä kaikkein tärkeimmälle eli sisällölle. Näytön kuvasuhde on 21,9:9.

Galaxy Z Flip

Näytön lisäksi toinen merkittävä innovaatio löytyy laitteen saranasta. Hideaway Hinge -saranateknologiaa hyödyntävän Galaxy Z Flip:n rakenteen kaksoismekanismit varmistavat, että sarana avautuu ja sulkeutuu sulavasti. Galaxy Z Flip voi jopa pysytellä kannettavan tietokoneen tavoin avoinna taitettuna, 70° ja 110° asteen välillä. Esimerkiksi pöydälle asetettuna osittain taitettu Galaxy Z Flip on täydellinen apuri selfiekuvaukseen, videopuheluihin tai videon tallentamiseen.

Puhelimen One UI -käyttöliittymän kanssa Samsung on tehnyt kovasti yhteistyötä Googlen kanssa. Laitteessa on erityinen Flex-käyttötila, jossa näyttö jaetaan kahteen neljän tuuman näyttöön. Tässä tilassa käyttäjä voi helposti katsella vaikkapa kuvia tai videoita yläpuoliskolla ja hallita tai kommentoida sisältöä alemmassa näyttöosassa.

Samsung Galaxy Z Flip

Samsung Galaxy Z Flipin tärkeimpiin teknisiin ominaisuuksiin kuuluvat näytön lisäksi muun muassa 64-bittinen Snapdragon 855+ -järjestelmäpiiri, kahdeksan gigatavua RAM-käyttömuistia, 256 gigatavua muistikortilla laajennettavissa olevaa tallennustilaa. Puhelimen takana/kannessa on 12 megapikselin kaksoikamera (f/2.2) ja näytön yläosaan on ”reijitetty” 10 megapikselin kamera (f/2.4). Puhelimessa on perinteisen nano-sim-korttipaikan lisäksi tuki eSIM-ominaisuudelle. Käyttöjärjestelmänä toimii Android 10 ja Galaxy Z Flipin akku on kapasiteetiltaan 3000 milliampeerituntia.

Uutuus on jo myynnissä Suomessa ja se suositushinta on 1500 euroa. Puhelimen voi ostaa itselleen kahdessa eri värissä, joko purppurana tai mustana.

Tässä on Galaxy Z Flip – Samsungin ensimmäinen puhelin taittuvalla lasinäytöllä

Samnsung, Galaxy Z Flip