Liikkujan iloksi: Huawei Watch GT 2e

Huawei Watch GT 2e

Kiinalainen Huawei on hiljattain julkaissut markkinoille uuden, omaan käyttöjärjestelmäänsä perustuvan älykellon, joka on suunnattu erityisesti aktiivisille ja paljon urheilua harrastaville kuluttajille. Valmistaja mainostaa uuden Huawei Watch GT 2e -kellon tarjoavan käyttöön peräti yli 100 erilaista liikuntatoimintoa, jotka sisältävät vaihtoehtoja aina perinteisestä lihaskuntotreenistä trendikkäämpiin lajeihin, kuten joogaan ja hip hop -tanssiin. Kellon hinta on kohtuullinen 179 euroa ja se saapuu Suomessa myyntiin lähiaikoina. Tarkkaa saatavuutta Huawei ei vielä ole vahvistanut.

Kelloa ostaessa sen tekniset ominaisuudet eivät välttämättä ole ne tärkeimmät ominaisuudet, jotka kiinnostavat kuluttajia. Kerrottakoon joka tapauksessa, että uutuus rakentuu Kirin A1 -järjestestelmäpiirin, neljän gigatavun tallennustilan ja 16 megatavun RAM-käyttömuistin ympärille. Pyöreään muotoon rakennettu AMOLED-näyttö on kooltaan 1,39 tuumaa ja tarkkuudeltaan 454 x 454 pikseliä. Kokonaisuus mahdollistaa Huawein mukaan jopa kahden viikon akkukeston, joten kellon voi huoleti ottaa mukaan pidemmällekin reissulle.

Huawei Watch GT 2e

Huawei Watch GT 2e tarjoaa luotettavan kuntoilun ja terveyden seurantakokemuksen kuluttajille. Huaweille kuntoilu- ja terveystoiminnot ovat erittäin tärkeitä. Olemme päivittämässä All-scenario Seamless AI Life -strategiaamme vuonna 2020, jossa kuntoilu ja terveys ovat tärkeässä roolissa, koska kuluttajille teknologia nivoutuu yhä vahvemmin osaksi arkielämää. Huawei jatkaa teknologian, ohjelmistojen ja ekosysteemin kehittämistä sekä puettavien älylaitteiden innovointia, jotta voimme tuoda älykkäämpiä kuntoilun ja terveyden seurantamahdollisuuksia kuluttajille teknologian siivittämänä”, kertoo Huawein kuluttajaliiketoimintayksikön toimitusjohtaja Richard Yu.

Watch GT 2e:n niin sanottu lippulaivaominaisuus on sen kyky mitata veren happisaturaatiota (SpO2). Huawein mukaan mittaaminen onnistuu helposti ja nopeasti muutamissa minuuteissa. Näin kellon käyttäjät pystyvät tutkailemaan omaa kuntoaan ja tuloksiaan entistäkin tarkemmin. Nämä yhdessä suorituskykyisen sykkeenseurantasensorin, Huawein itse kehittämä Truseen 3.5 -sykkeenseurantateknologian sekä TruRelex -stressinhallintateknologian ja Trusleep 2.0 -teknologian kanssa luovat Watch GT 2e:stä älykellon, jolla käyttäjät voivat seurata omaa hyvinvointiaan kokonaisvaltaisesti.

Huawei Watch GT 2e:n muotoilu on sporttinen verrattuna Watch GT 2:n klassisempaan muotoiluun. Muotoilussa ei ole noudatettu perinteistä linjaa, jossa kellotaulu on erotettu rannekkeesta – sen sijaan klassinen pyöreä taulu on integroitu rannekkeeseen, mikä antaa älykellolle selkeälinjaisen ja modernin ilmeen. Ruostumattomasta teräksestä valmistettua runkoa täydentää piilotettu, litteä painike, joka sulautuu osaksi älykellon kaarevaa siluettia. Ranneke on puolestaan pehmeästä ja ihoystävällisestä fluorokumista jonka kaksivärinen hengittävä TPU-materiaali täydentää kellon unibody-rakennetta.

Myös Huawein kellotauluvalikoima uudistuu. Uusien käyttäjän toimintaa mukailevien liikekellotaulujen myötä Huawei tarjoaa käyttäjille yhä enemmän räätälöintivaihtoehtoja. Uusi kaksoisaikavyöhyke-teema auttaa lisäksi pysymään yhteydessä ystävien, perheen ja kollegoiden kanssa ympäri maailman. Käyttäjä voi valita minkä tahansa valokuvan albumistaan ja asettaa sen kellotaulun kuvaksi. Käyttäjä voi myös kustomoida kellon asetuksia esimerkiksi muistutusten ja ilmoitusten osalta.

Huawei Watch GT 2e

Kuntoilijan ja urheilijan iloksi Watch GT 2e tukee 15 ammattilaistason urheilutilaa, mukaan lukien kahdeksaa ulkolajia (juoksu, kävely, vuorikiipeily, vaellus, maastojuoksu, pyöräily, avovesiuinti, iron man triathlon) ja seitsemää sisälajia (kävely, juoksu, pyöräily, uinti, vapaa harjoittelu, cross training, soutu). Ammattilaistason seurantatoiminnoissa Huawei Watch GT 2e tarjoaa kaiken kattavan mittariston, joka tukee 190 eri tyyppistä tietolähdettä. Lisäksi älykello tunnistaa automaattisesti kuusi ammattilaistason urheilutilaa, mikä tekee kuntoilukokemuksesta entistä älykkäämmän.

Yllä mainittujen lisäksi Watch GT 2e tukee myös 85 kustomoitua urheiluseurantatilaa ja kuutta liikuntakategoriaa: extreme, fitness, vesiurheilu, pallopelit ja talvilajit. Nämä aktiviteetit ulottuvat aina katutanssista parkouriin, kiipeilystä joogaan ja baletista nyrkkeilyyn. Käyttäjien nauttiessa lempilajeistaan, Huawei Watch GT 2e tallentaa harjoituksen tärkeimmät tiedot, kuten keston, kalorinkulutuksen, sykevälivaihtelun, harjoittelun edistymisen, palautumisajan ja muita tietoja, jotka auttavat harjoittelun suunnittelussa. Tietoihin perustuvan infograafin voi lisäksi jakaa sosiaalisessa mediassa yhdellä painalluksella.

Älykellon tallennustilaan mahtuu noin 500 MP3-muodossa olevaa musiikkikappaletta, joten treenin pääsee suorittamaan oma lempimusiikki korvissa soiden.

Huawei Watch GT 2e saapuu myyntiin punaisena, mintunvihreänä ja mustana. Kiinnostuitko?

Huawei, Watch GT 2e