Tässä se on: OnePlus 8 – 5G, Snapdragon 865 ja 48 megapikselin kamera

OnePlus 8

Vuonna 2013 perustettu kiinalainen OnePlus on julkaissut tänään uuden lippulaivapuhelimensa, joka kantaa nimeä OnePlus 8. Uutuus on Suomessa jo heti saatavilla ainakin osittain, mutta laajemmin uutuus saapuu myyntiin ensi viikolla. Facebook sivuillaan OnePlus kertoo uutuuspuhelimien olevan jo loppuunmyyty, mutta ennakkotilaajille on luvassa ilmainen pikakuljetus sekä mahdollisuus voittaa mukaan langaton laturi.

Ulkoisesti uusi OnePlus 8 on varsin perinteisen älypuhelimen näköinen. Se rakentuu 6,55 tuumaisen 90Hz:n Fluid Display -näytön ympärille, jonka tarkkuus on 2400 x 1080 pikseliä (402 ppi) ja kuvasuhde 20:9. Näytön vasemmassa yläkulmassa on pieni, pyöreä (halkaisija 3,8mm) ”lovi”, joka on varattu 16 megapikselin etukameralle (Sony IMX471). Perinteinen sormenjälkilukija on ”upotettu” näytön alle.

OnePlus 8 näyttö

Näytön 90 Hz:n virkistystaajuus tekee yleisestä käyttökokemuksesta tavallistakin sulavamman. OnePlus 8:n näyttö täyttää lisäksi DisplayMaten A+ -luokituksen ja siinä on HDR10+ -tuki.

OnePlus 8:ssa on tuttu metallinen kehys, jota kohti sekä etu- että takaosa vahvasti kaartuvat. Puhelimessa on lasipinta edessä ja takana, mutta tuntuma vaihtelee värivaihtoehtojen mukaan. OnePlus 8 on saatavilla kolmessa eri värissä, joista Onyx Black -mustassa ja liukuvärisessä Interstellar Glow -tähtienvälisessä hehkussa on kiiltävä lasipinnoite, kun taas Glacial Green -vihreässä on heijastuksia sekä sormenjälkiä minimoiva AG-mattapinta. Virallisilta mitoiltaan OnePlus 8 on 160,2 x 72,9 x 8 millimetriä ja se painaa 180 grammaa.

OnePlus 8 musta, vihreä, liukuväri

Kiinalaisvalmistaja on varustanut uutukaisensa peräti kolmella takakameralla. Puhelimen pääkamerassa on 48 megapikseliä, optinen sekä elektroninen kuvanvakautus ja f/1,75 aukko. Tämän lisäksi OP8:ssa on kahden megapikselin (f/2,4) makrokamera sekä Ultra-laajakulmakamera (116°), jossa on 16 megapikseliä ja f/2,2 aukko.

OnePlussan ohjelmisto puolestaan tukee kuvaamista muun muassa yö- ja muotokuvatilalla sekä lemmikkikuvaukseen tarkoitetulla kuvaustilalla. ”Ohjelmistoalgoritmit tunnistavat automaattisesti kuvassa olevat lemmikit* ja säätävät asetukset välittömästi liikesumennuksen vähentämiseksi, jotta voit ottaa mahdollisimman suloisia kuvia lemmikeistäsi.

Voimaa laitteelle antaa Qualcommin valmistama Snapdragon 865 -järjestelmäpiiri, joka on jopa 25 prosenttia edellistä sukupolvea nopeampi. Käytössä on uusi UFS 3.0 -tiedostojärjestelmä, joka tekee tiedostojen kirjoittamisesta ja lukemisesta selvästi aikaisempaa nopeampaa. Mallista riippuen mukana on 128 tai 256 gigatavua tallennustilaa ja 8 tai 12 gigatavua RAM-käyttömuistia.

Snapdragon 865 5G

Qualcommin siru tarjoaa myös 5G-tuen, joka on seuraavan sukupolven mobiiliverkko. OnePlus 8 tukee Suomessa käytettävää 5G-taajuutta, joten suurimmissa kaupungeissa käyttäjät pääsevät nauttimaan uuden sukupolven mobiiliverkon tarjoamasta nopeudesta. OP8:n on varustettu myös WiFi 6 -tuella, joten nopeaan tiedonsiirtoon pääsee käsiksi missä ja milloin vain.

OnePlus 8:n sisältä löytyy 4300 milliampeeritunnin akku, jonka kehutaan riittävän aamusta iltaan. Kiinalaisvalmistajan Warp Charge 30T -pikalataus lataa akun lähes tyhjästä 50 prosenttiin vain 22 minuutissa. Langatonta latausta kiinalaisvalmistajan uutuus ei tue.

Puhelimesta löytyy kaksi tehokasta stereo-kaiutinta, joissa on Dolby Atmos -tuki. Kosketusnäytön haptista palautetta on myös parannettu, jonka ansiosta käyttäjä tuntee entistäkin paremmin kosketukset ja pyyhkäisyt.

Oxygen OS

OnePlus 8:n OxygenOS-järjestelmä perustuu Android 10 -käyttöjärjestelmään. ”OxygenOS on älykäs, nopea ja tehokas ja sisältää intuitiivisia ominaisuuksia, jotka on suunniteltu juuri sinulle. Kokemuspainotuksemme takaa, että OnePlus-älypuhelin toimii erinomaisesti kaikessa, mitä todella tarvitset, ja tuo ulottuvillesi loistavia ominaisuuksia.

Puhelimen muihin ominaisuuksiin kuuluvat muun muassa Type-C-portti (USB 3.1 Gen 1), kaksi nano-SIM-korttipaikkaa, NFC, Bluetooth 5.1 sekä 4K-videokuvaus 30/60fps.

OnePlus 8:n maksaa mallista riippuen 699 tai 799 euroa:

  • OnePlus 8 Onyx Black -musta 8GB RAM/128GB tallennnustila hinta 699€
  • OnePlus 8 Interstellar Glow -tähtienvälinen hehku 12GB RAM/256GB tallennustila 799€
  • OnePlus 8 Glacial Green -vihreä  8GB RAM/128GB tallennnustila hinta 699€
  • OnePlus 8 Glacial Green -vihreä 12GB RAM/256GB tallennustila 799€

OnePlus, OnePlus 8