Toisen sukupolven iPhone SE (2020) julki! – hinta 499 euroa

iPhone SE 2 (2020)

Vuonna 2016 julkistettu ja 2018 markkinoilta poistunut Applen edullisemman hintaluokan iPhone SE -älypuhelin on palannut markkinoille toisen sukupolven versiona. Julkistus tapahtui näin korona kriisin keskellä kaikessa hiljaisuudessa ilman sen suurempia fanfaareja. Itse puhelin, iPhone SE (2020), on kuitenkin Applelle äärimmäisen tärkeä laite, sillä se täydentää Applen puhelinmallistoa edullisemmalla vaihtoehdolla ja tuo iPhonen näin entistäkin laajemman yleisön saataville. iPhone SE:n (2020) ennakkotilaukset käynnistyvät 17.4 klo 15:00. Virallisesti uutuus saapuu markkinoille 24. huhtikuuta.

Siinä missä ensimmäisen sukupolven iPhone SE otti muotokielessä mallia iPhone 5/5s -malleista, on ”iPhone SE 2:n” muotokieli tuttuakin tutumpi, sillä uutukainen noudattelee ensimmäisen kerran jo vuonna 2014 esitellyssä iPhone 6:ssa nähtyä muotoilua. Uutuus onkin eräänlainen sekoitus iPhone 8:aa, iPhone 11:sta ja iPhone Xr:ää. Puhelin on virallisilta mitoiltaan 138,4 x 67,3 x 7,3 millimetriä ja se painaa 148 grammaa, jotka vastaavat iPhone 8:n lukemia. Uusi iPhone SE rakentuu alumiinisen rungon varaan ja sen etu- sekä takapinnat ovat lasia. Puhelimeen käy suoraan iPhone 8:lle suunnitellut lisävarusteet koteloita myöden.

iPhone SE 2

Puhelimen etupuolta hallitsee 4,7 tuuman Retina HD -kosketusnäyttö, jonka tarkkuus on 1334 x 750 pikseliä. Se tukee True Tone-, Dolby Vision– ja HDR10-teknologioita. Näyttöön kuuluu keskeisenä osana hyvän vasteen painalluksille ja hipaisuille antava Haptic Touch -ominaisuus, jota hyödynnetään myös Live-kuvissa, viestien esikatselussa ja sovellusten järjestelemisessä. Näytön alta löytyy tuttu ja turvallinen Touch ID -sormenjälkilukija.

iPhone SE 2020 A13 Bionic

Uutukaisen sydämenä toimii Applen iPhone 11 Pro -lippulaivapuhelimesta tuttu A13 Bionic -järjestelmäpiiri, joka takaa sen, ette iPhone SE ei tule jäämään laskentatehossa kilpailijoiden jalkoihin vielä vuosiin. RAM-muisti on tietojen mukaan kolme gigatavua, joka olisi gigatavun enemmän kuin iPhone 8:ssa, jonka uuden sukupolven iPhone SE korvaa.

iPhone SE 2020 kamera

iPhone SE kamerakuva

Kameraan Apple on panostanut iPhone SE:ssä erityisen paljon. iPhone 11 Pro oli Applelle näytön paikka, jonka kamerateknologia ja -ohjelmisto osuivat nappiin ja nostivat iPhonen kamerakokonaisuuden markkinoiden kärkeen. Vaikka iPhone SE tarjoaa vain yhden kameran, on se sitäkin parempi. Applen omien sanojensa mukaan puhelimessa on paras yhden kameran järjestelmä mitä iPhonessa on koskaan nähty. Kamera on tarkkuudeltaan 12 megapikseliä, siinä on f/1.8 aukko, Smart HDR -tuki ja optinen kuvanvakain. Ohjelmisto puolestaan tarjoaa muun muassa edistyneen muotokuvatilan, jossa syvyystasoa voidaan säätää jälkikäteen. Videokuvaajille ”iPhone SE 2” tarjoaa mahdollisuuden tallentaa liikkuvaa kuvaa jopa 4K-tarkkuudella 60fps:n nopeudella. Uutuudessa on totta kai myös etukamera, jonka tarkkuus on seitsemän megapikseliä ja aukko f/2.2.

Uusi iPhone SE on vesitiivis (enimmäissyvyys 1 metri 30 minuutin ajan). Laite on myös suojattu virvoitusjuomien ja esimerkiksi kahvin roiskeilta sekä on pölytiivis. Puhelimen muihin ominaisuuksiin kuuluvat stereokaiuttimet, 4G LTE, WiFi 6, Bluetooth 5.0, langaton lataus, tuki pikalataukselle, Lighting-portti, tupla-sim-tuki (toinen eSIM), äänijako, sekä 64, 128 tai 256 gigatavua tallennustilaa.

Akkukestoltaan uutuus vastaa iPhone 8:aa. Se jaksaa striimata videoita yhdellä latauksella 8 tuntia ja soittaa musiikkia jopa 40 tuntia.

Ohjelmistona toimii totta kai Applen oma iOS-käyttöjärjestelmä, jonka iOS 13 -versio nitoo yhteen kattavan valikoiman Applen ilmaisia ohjelmia. Se on rakennettu turvalliseksi ja tarjoamaan parhaan mahdollisen suorituskyvyn yhdessä Applen oman raudan kanssa. Lisää iOS 13 -käyttöjärjestelmästä voit lukea täältä.

iPhone SE (2020) saapuu markkinoille valkoisena, mustana sekä Product Red -punaisena. Sen hinnat ovat seuraavat:

  • iPhone SE (2020) 64GB: 499€
  • iPhone SE (2020)128GB: 549€
  • iPhone SE (2020) 256GB: 669€