Telemaston tuhopoltto Pedersöressä

Telemasto

Poliisi on tänään tiedottanut, että Pedersören Lövössä on poltettu teleliikennemastoon liitetty rakennus, jonka johdosta telemaston toiminta on lakannut. Pedersören sijaitsee noin 35 kilometriä Kokkolasta eteläänpäin suurin piirtein Pietarsaaren korkeudella.

Itse palo tapahtui eilen. Hätäkeskus sai siitä imoituksen noin kello 22 aikaa. Pelastuslaitos sammutti palon illalla ja poliisi on päivän aikana tehnyt teknistä tutkintaa tapahtumapaikalla. Palo epäillään tahallaan sytytetyksi ja Pohjanmaan poliisi tutkii tapausta törkeänä tuhotyönä.

Palo katkaisin maston teleliikenne toiminnan kokonaan. Vielä on epäselvää, miten se on vaikuttanut alueen teleliikenteeseen. Jos katkoksia tapahtuu, johtuu se todennäköisesti telemaston palosta.

Poliisilla ei tällä hetkellä ole rikokosesta epäiltyä ja pyytää yleisöltä apua. Vihjeet voi lähettää osoitteeseen: vihjeet.pohjanmaa@poliisi.fi

Poliisi, Tuhotyö Pedersöressä, telemasto lakkasi toimimasta