Apple päivitti 13-tuumaisen MacBook Pro:n (2020)

MacBook Pro 13 tuumaa 2020

Teknologiajätti Apple on tuonut markkinoille päivitetyn version 13-tuumaisesta MacBook Pro -tietokoneestaan. Mallin merkittävin uudistus on sen näppäimistö. Nyt myös 13-tuumaisen Macbook Pron saa uudella, tai pitäisikö sanoa vanhalla, saksimekanismin omaavalla näppäimistöllä, jossa niin sanottu key travel on yhden millimetrin verran. Alkujaan tämä kehuja saanu näppäimistö esiteltiin 16-tuumaisessa MacBook Pro:ssa, jonka jälkeen se tuotiin maaliskuussa ohueen MacBook Air:iin ja on nyt myös osa MacBook Pro -malliston pienempää 13-tuuman varianttia.

MacBook Pron suorituskyky ja kannettavuus nousevat täysin uudelle tasolle. Minne ideasi sinut johdattavatkaan, pääset perille entistä nopeammin tehokkaiden proses­sorien ja muistin, edistyk­sellisten näytön­­ohjainten, salaman­­nopean tallennuksen ja muiden huippu­o­minaisuuksien ansiosta. Kaikki tämä kompaktissa 1,37 kg paketissa”, mainostaa Apple uutta kannettavaansa kotisivullaan.

Ulkoisesti uusi MacBook Pro on tuttua Applea. Siinä on alumiininen runko, suuri ja erilaisia eleitä tukeva kosketuslevy ja LED-taustavalaistu IPS-teknologialla toteutettu Retina-näyttö (P3, True Tone) 2560 x 1600 pikselin resoluutiolla. Laite on saatavilla hopeisena ja tähtiharmaana, joka on hieman tummempi vaihtoehto.

Kaikki mallit sisältävät näppäimistön yläpuolella olevan kosketuslevyn, joka korvaa perinteiset funktionäppäimet. Applen kosketusnäyttö mukautuu sen mukaan, mitä käyttäjä tekee. Esimerkiksi avatessaan Safari-verkkoselaimen näyttää se käyttäjän kirjanmerkit, Final Cut Pro X:ssä tekee videoeditoinnista tehokkaampaa, helpottaa kuvien selaamista ja niin edelleen. Paljon kritiikkiä saaneen fyysisen esc-painikkeen puuttuminen aikaisemmista malleista on nyt korjattu ja se on palautettu tutulle paikalleen. Toisesta päästä Touch Bar -näyttöä löytyy puolestaan turvalliseksi todettu Touch ID -sormenjälkilukija.

Pienestä koostaan huolimatta Apple on panostanut kannettavassaan myös kaiuttimiin. Ne saivat paljon kehuja suuremmassa 16-tuuman mallissa ja alustavien tietojen mukaan myös tämän mallin kaiuttimet olisivat luokkansa parhaasta päästä. Mikrofoni on myös kokenut parannuksen, joka auttaa videopuheluissa sekä mahdollistaa paljon muuta hyvän äänenlaatunsa ansiosta. Ikävä kyllä näytön yläpuolelta löytyvä web-kamera on kokonaisuuteen nähden varsin heikko esitys, sillä se on 720p-tasoa.

Käyttöjärjestelmän virkaa uutuudessa ajaa macOS Catalina, joka on integroitu toimimaan saumattomasti kaikkien Applen laitteiden välillä.

Kuten yleensä, tarjoaa Apple kannettavastaan useita eri versioita. Edullisimmillaan uuteen 13-tuumaiseen MacBook Pro:n pääsee Suomessa käsiksi 1529 eurolla. Sillä itselleen saa koneen, josta löytyy:

 • 8. sukupolven 1,4 Ghz 4-ytiminen Inten Core i5 -prosessori (Turbo Boost 3,9 Ghz)
 • Intel Iris Plus Graphics 645 -näytönohjain
 • 8 Gt 2133 MHz LPDDR3-muisti
 • 256 Gt SSD-tallennustilaa
 • Kaksi Thunderbolt 3 ‑porttia

Applen antaa kuluttajille kuitenkin mahdollisuuden kustomoida MacBook Pro:ta ja huippumalliksi se listaa 2479 euroa maksavan version Se sisältää muun muassa Intelin täysin uusi 10. sukupolven Core i -suorittimen, joka myös Ice Lake -koodinimellä tunnetaan. Lisäksi mukana on enemmän Thunderbolt 3 -portteja sekä muisti on nopeaampaa LPDDR4X:ää.

 • 10. sukupolven 1,4 Ghz 4-ytiminen Inten Core i5 -prosessori (Turbo Boost 3,8 Ghz)
 • Intel Iris Plus Graphics
 • 16 Gt 3733 MHz LPDDR4X-muistia
 • 1 Tt SSD-tallennustilaa
 • Neljä Thunderbolt 3 ‑porttia

Jos yllä mainitut sisuskalut eivät tunnut täyttävät vieläkään kaikkia toiveita, voi tiskiin latoa lisää rahaa ja ottaa mukaan esimerkiksi 2,3 GHz 4-ytimisen 10. sukupolven Intel Core i7 ‑prosessorin, jopa 32 gigatavua 3733 MHz LPDDR4X-muistia ja huimat 4 teratavua SSD-tallennustilaa. Näillä kaikilla herkuilla Macbok Pro:n hinta nousee 4479 euroon.

1 kommentti

 1. Kiinnostaako uusi MacBook Pro? 🙂

Kommentointi on suljettu!