Huawein AppGallery -sovelluskaupassa 210 miljardia latausta vuodessa

App Gallery Neverthink

Yhdysvaltojen kanssa ongelmiin joutunut Huawei on joutunut luopumaan puhelimissaan Googlen palveluista, kuten Google Play -kaupasta. Tämä on näkynyt Huawein puhelinten myynnissä esimerkiksi Suomessa varsin rajusti, sillä kiinalaisvalmistajan puhelimia ei näy samalla tavalla esimerkiksi kotimaisten operaattoreiden myyntilistojen kärjessä.

Tietyistä Huawein puhelimista Googlen palvelut edelleen löytyvät. Tämä koskee kuitenkin lähinnä malliston vanhempia laitteita. Uusissa malleissa Google Play, Google Maps, YouTube ja muut palvelut loistavat poissa olollaan. Kiinalaisvalmistaja ei ole tästä lannistunut, vaan jo pelkästään Suomessa Huawei panostaa mainostukseen kovasti ja yrittää pärjätä markkinoilla muita vastaan omalla AppGallery-sovelluskaupallaan.

YouTube on yksi keskeisimmistä sovelluksista, joka puuttuu Huawein puhelimista. Videopalvelua käyttävät niin lapset, nuoret kuin aikuisetkin. Tätä paikkaamassa AppGalleryyn on saapunut suomalainen Neverthink-sovellus.

Neverthink on videopalvelu, jonka sisältö on valittu käsin oikeiden ihmisten toimesta. Se mahdollistaa YouTube-sisältöjen kuluttamisen ilman omaa aktiivista valintojen tekemistä. Ihmiset, jotka seulovat ”sisältömassaa” ovat itse intohimoisia Internet-kulttuurin tuntijoita ja valikoivat videoita oman taiteellisen näkemyksensä mukaan, luoden kanavakokonaisuuksista viihdyttäviä omalla asiantuntemuksellaan.

Jokainen milleniaali muistaa, minkälaista oli katsella tv:tä aikana ennen suoratoistopalveluita. Perustimme Neverthinkin, koska halusimme, että se olisi mahdollista myös YouTube-videoiden osalta. Yhdistimme siis ajankohtaisen YouTube-sisällön vanhanaikaiseen TV-surffailu-kokemukseen”, Neverthinkin toimitusjohtaja ja yksi perustajista Aviv Junno kertoo.

Start-up-yrityksenä olemme tottuneet liikkumaan nopeasti ja kun innostumme jostain, meille on tyypillistä sukeltaa pää edellä uusiin projekteihin. Huawei toimii ketterästi ollakseen niin iso yritys ja näin meidät monessa suhteessa hyvin samankaltaisiksi”, Junno jatkaa.

Minulle iskee monesti YouTubessa valinnanvaikeus, koska siellä on niin paljon kaikkea. Helpottaa paljon, kun joku on kuratoinut sinulle valmiiksi hyvän listan – voi aidosti rentoutua. Neverthink on loistava keksintö tähän”, kertoo muotivalokuvaaja ja vaikuttaja Janita Autio, joka toimii Huawein P40-sarjan brändilähettiläänä.

Huawein AppGallery on avattu jo huhtikuussa 2018, mutta vasta oikeastaan tämän vuoden puolella sitä on pyritty tuomaan kuluttajien tietoisuuteen muun muassa Euroopassa. AppGallery on saatavilla 170 maassa ja sillä on jo yli 400 miljoonaa aktiivista kuukausikäyttäjää globaalisti ja 26 miljoonaa aktiivista kuukausikäyttäjää Euroopassa. Euroopan tasolla AppGalleryyn tulee joka kuukausi viisi miljoonaa uutta käyttäjää. AppGalleryssa on maailmanlaajuisesti 1,3 miljoonaa rekisteröitynyttä sovelluskehittäjää. Vuositasolla AppGalleryssa on latauksia 210 miljardia globaalisti ja 1,2 miljardia Euroopassa.