Tämän hetken suosikkipuhelimiin kuuluu Samsung Galaxy A40

Galaxy A40

Korealainen Samsung on hyötynyt Suomessa merkittävästi Yhdysvaltojen ja Huawein välisestä kiistasta, joka on vienyt kiinalaisen Huawein puhelimista kaikki Googlen palvelut kauppaa, YouTubea ja Mapsia myöten. Samsung Galaxy A -sarja on noussut kovaan suosioon ja myy hyvin. Malliston yksi suosituimmista versioista on 200 euron hintaluokkaan sijoittuva Galaxy A40, joka on hyvä lahja esimerkiksi koulusta valmistuvalle.

Samsung Galaxy A40 tarjoaa edullisesta hinnastaan huolimatta paljon ominaisuuksia ja ennen kaikkea loisteliaan 5,9 tuuman Super AMOLED -näytön (2340 x 1080 pikseliä), joka peittää laitteen etupinta-alasta peräti 93 prosenttia. Näyttö kaartuu tyylikkäästi puhelimen reunojen mukaisesti tehden ylhäällä pienen loven etukameralle, joka on tarkkuudeltaan peräti 25 megapikseliä.

Puhelin rakentuu muovista, mutta sen pintahionta antaa vaikutelman, että Galaxy A40:ssä olisi käytetty laadukkaampia materiaaleja. Kooltaan laite on 144,4 x 69,2 x 7,9 millimetriä ja se painaa 140 grammaa. Puhelimen saa itselleen valkoisena, mustana, korallinvärisenä sekä hohtavan sinisenä.

Galaxy A40:n takaa löytyy kaksi kameraa sekä sormenjälkilukija. Pääkamera on tarkkuudeltaan 16 megapikseliä ja sen aukko on f/1.7. Sitä täydentämässä mukana on laajakuvakamera, jonka tarkkuus on viisi megapikseliä ja siin on f/2.2-aukko.

Puhelimessa on tehokas 3100 milliampeeritunnin akku, joka tarjoaa kokopäivän kestävän akkukeston. Jos akku sattuu kuitenkin loppumaan, voi sitä ladata 15 watin pikalaturilla. Valmistajan mittauksien mukaan Galaxy A40:llä voi surffata verkossa jopa 11 tuntia käyttämällä LTE-verkkoa tai WiFi-yhteyttä.

Galaxy A40:lle tehoa antaa Exynos 7904 Octa-core -järjestelmäpiiri (2×1.77 GHz Cortex-A73 & 6×1.59 GHz Cortex-A53). RAM-käyttömuistia löytyy 4 gigatavun verran ja muistikortilla laajennettavissa olevaa tallennustilaa 64 gigatavua. Laitteen muita ominaisuuksia ovat muun muassa Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, Bluetooth 5.0, A-GPS, GLONASS, Type-C-portti, kaksi nano-SIM-korttipaikkaa ja 4G LTE -yhteydet.

Varsinaisesta käyttökokemuksesta vastaa Android 9.0 -käyttöjärjestelmä. Samsung on luonnollisesti muokannut sitä sekä visuaalisesti että lisäämällä siihen omia ominaisuuksia.

1 kommentti

  1. Laite on ihan susi. Huolto kestääääääänyt jo yli kuukauden. 19.8 viety huoltoon.
    Eli ongelmana tyyppivikana heti uudesta asti , ettei tunnista SIM korttia..ruuhkaa huollossa koska monissa sama ongelma.

Kommentointi on suljettu!