Huawei Y5p – reilu satasen älypuhelin Android 10:llä, hyvällä akulla ja kompaktilla näytöllä

Huawei Y5p

Kiinalainen Huawei tuo Suomessa ylihuomenna, eli 1.6.2020, myyntiin uuden älypuhelimen, joka kantaa mallimerkintää Huawei Y5p. Se tulee sijoittumaan älypuhelinten edullisimpaan hintapäähän, sillä kiinalaisvalmistaja kertoo laitteen suositushinnan olevan 129 euroa.

Huawein mukaan uutuus tuo paljon kysyttyjä ominaisuuksia sekä suorituskykyä edulliseen hintaluokkaan. ”Aktiivista käyttäjää palvelee suuri 32 gigatavun tallennustila ja kestävä 3020 milliampeeritunnin akku, jonka ansiosta älypuhelimella voi katsella videoita tauotta jopa 17 tuntia lataamatta puhelinta välissä. Kompaktin 5,45-tuumaisen FullView-näytön ansiosta puhelin sopii pienempäänkin käteen katselukokemuksesta tinkimättä”, kertoo valmistaja tiedotteessaan.

Puhelimen näyttö on todellakin kooltaan 5,45 tuumaa ja tarkkuudeltaan 1440 x 720 pikseliä. Se perustuu TFT-tekniikkaan ja siinä on pikseleitä tuumaa kohden 295,4 ppi:tä.

Huawei Y5p:n sisällä sykkii MediaTekin MT6762R-järjestelmäpiiri, josta löytyy 8-ytimestä koostuva prosessori (4×Cortex A53 2.0GHz+4×Cortex A53 1.5GHz). RAM-käyttömuistia on kaksi gigatavua ja sisäistä tallennustilaa hintaluokkaansa nähden mukavat 32 gigatavua. Lisäksi sitä on mahdollista laajentaa muistikortilla.

Uutuudessa on Android 10 -käyttöjärjestelmä Huawein omalla EMUI 10.1 -käyttöliittymällä höystettynä. Kuten muissakin uusissa Huawein puhelimissa on laitteessa Google Play -kaupan sijaan kiinalaisvalmistajan oma AppGallery-kauppa, jonka Huawei hehkuttaa kasvavan jatkuvasti. Ikävä kyllä fakta on kuitenkin se, että puhelimesta puuttuvat myös Googlen palvelut, kuten YouTube, Gmail ja Google Maps. Niitä ei ole myöskään mahdollista hankkia puhelimeen virallisia teitä.

Puhelimessa on kaksi kameraa, yksi edessä ja toinen takana. Etukamera on tarkkuudeltaan viisi megapikseliä ja siinä on f/2.2 -aukko. Takana olevan pääkameran tarkkuus on kahdeksan megapikseliä ja sen aukko on f/2.0. Takakamerassa on HDR-tuki.

Huawei Y5p:n muihin ominaisuuksiin kuuluvaat muun muassa 4G, WiFi 802.11b/g/n (2,4 GHz), Bluetooth 5.0 ja 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä. Kooltaan laite on 146,5 x 70,94 x 8,35 millimetriä ja se painaa 144 grammaa.

Huawei Y5p tulee saataville mustana, sinisenä sekä mintunvihreänä.