OnePlus palaa juurilleen edullisella OnePlus Nord -puhelimella

OnePlus Nord

Hyppää tiivistelmään: TL;DR – OnePlus Nord

Kiinalainen OnePlus nousi vuonna 2014 monien mobiilialaa seuraavien huulille, kun se julkisti ensimmäinen puhelimensa, jonka se nimesi OnePlus Oneksi. Yhtiö oli perustettu vain noin kuusi kuukautta aikaisemmin, joten valmistaja sai ensimmäisen laitteensa markkinoille hyvin pian. OnePlus One yhdisti vielä kuusi vuotta sitten kaavan, joka nykymarkkinoilla on hyvin yleinen: erittäin edullinen hinta & kilpailukykyiset ominaisuudet. Valmistaja otti täyden hyödyn irti kuluttajien kovasta kiinnostuksesta ja keksi myydä puhelintaan ainoastaan kutsun saaneille asiakkaille. Tällainen kutsu oli mahdollista saa yhtiön järjestämistä kampanjoista tai puhelimen jo itselleen ostamaan onnistuneelta kuluttajalta. Kiinnostava laite, loistava markkinointistrategia (joka ruokkia itseään käytännössä ilman rahoitusta) ja nerokas tähän päivään asti mukana kulkenut Never Settle -slogan nostivat OnePlussan monien tietoisuuteen ja kun myynti vihdon vapautui myöhemmin uusien mallien saapuessa markkinoille oli yhtiön asema markkinoilla jo hyvä.

Monien harmiksi OnePlus on nostanut puhelintensa hintaa malli mallilta ja ensimmäisen mallin 300 euron tietämillä pyörinyt hinta on vain muisto. Tänä keväänä julkistettu OnePlus 8 kustantaa 699 euroa ja huippumalli OnePlus 8 Pro 899 euroa. Nyt yhtiö palaa kuitenkin juurilleen esittelemällä markkinoille uuden OnePlus Nord -malliston, joka pyrkii tarjoamaan premium-luokan ominaisuudet edulliseen 399 euron hintaan.

OnePlus Nord on tärkeä askel OnePlussalle. Etsimme jatkuvasti uusia tapoja jakaa alan johtavaa teknologiaa yhä useamman käyttäjän kanssa ympäri maailmaa. Olemme innoissamme siitä, että voimme vihdoin tuoda markkinoille OnePlus-älypuhelimen, joka seisoo vahvana muiden OnePlus-tuotteiden rinnalla, ja joka asettuu samalla edullisempaan hintapisteeseen ja näin suuremman käyttäjäjoukon saatavuuteen. OnePlus Nord yhdistää lippulaivatason kameran, 90 hertsin näytön, OxygenOS- käyttöjärjestelmän sekä Warp Charge 30T -pikalatauksen mahdollistaen luokkansa parhaan älypuhelinkokemuksen”, kertoo Pete Lau, OnePlussan perustaja ja toimitusjohtaja.

Uusi OnePlus Nord vaikuttaa erittäin lupaavalta niin paperilla kuin ulkoisestikin. Vaikka uutukainen on 300 euroa edullisempi kuin OnePlus 8, on kiinalaisvalmistaja onnistunut pakkaamaan laitteeseensa erittäin vakuuttavan määrän ominaisuuksia.

Aloitetaan vaikka kamerasta, tai siis, kameroista. OnePlus Nord sisältää neljä takakameraa. Pääkamerana on tismalleen sama 48 megapikselin Sony IMX586 -sensori (f/1.75, optinen kuvanvakain), jota valmistaja käyttää OnePlus 8 -mallistossaan. Tämän lisäksi mukana on kahdeksan megapikselin ultralaajakulma-, viiden megapikselin syvyys- ja kahden megapikselin makrokamera. Ohjelmistopuolelta löytyy muun muassa Nightscape-yökuvaustila, joka ottaa jopa yhdeksän eri kuvaa eri valotusasetuksilla ja liittää ne yhteen tuottaakseen selkeämpiä, kirkkaampia ja dramaattisempia kuvia hämärässä. Se toimii pääkameran lisäksi myös ultralaajakulmakameralla.

OnePlus Nordin etupuolelta löytyy 20:9-kuvasuhteen 6,44 tuuman Fluid AMOLED -kosketusnäyttö (sRGB, P3), jonka tarkkuus on 2400 x 1080 pikseliä (408 ppi) ja johon on ”upotettu” sormenjälkilukija. Sen 90 hertsin virkistystaajuus päihittää monien yli tuhannen euron kilpailijoiden näytöt. Suurempi virkistystaajuus tekee käyttökokemuksesta paremman, kun ruudun liikkeet ovat sulavampia.

Puhelimen näytön vasemmasta yläkulmasta on ”lohkaistu” pieni lovi kaksoisetukameralle. Puhelimessa on 32 megapikselin kamera (f/2.45) sekä kahdeksan megapikselin ultralaajakulmakamera (f/2,45).

OnePlus Nordin niin kutsuttuna sydämenä toimii Qualcommin valmistama Snapdragon 765G -järjestelmäpiiri, jonka tukena on Adreno 620 -grafiikkaohjain sekä mallista riippuen 8 tai 12 gigatavua RAM-käyttömuistia.

Yhteyksien osalta Nord yllättää ja tarjoaa täyden 5G-tuen. Toistaiseksi viidennen generaation mobiilitukiasemia löytyy lähinnä suurimpien kaupunkien keskustoista, mutta vuoden tai esimerkiksi kahden päästä tilanne on varmasti toinen, joten tältä osin OnePlus varmistaa, että uutukainen on ns. future-proof.

Muita laitteen ominaisuuksia ovat muun muassa Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, 2.4G/5G, Bluetooth 5.1, NFC, A-GPS, GLONASS, Galileo (E1+E5a Dual Band), Beidou, NavIC ja kaksi nano-SIM-korttipaikkaa.

Rakenteessa ei ole myöskään pihistelty, kuin ainoastaan sen osalta, ettei Nordissa ole virallista IP-suojaluokitusta. Siinä on kuitenkin alumiininen runko ja lasinen takaosa. Kooltaan se on 158,3, 73,3 ja 8,2 millimetriä sekä painaa 184 grammaa.

OnePlus Nord on varustettu totta kai myös yhtiön Warp Charge 30T -pikalatausteknologialla. Sen avulla käyttäjä lataa Nordin 4115 milliampeeritunnin akun nollasta 70 prosenttiin ainoastaan 30 minuutissa. Lisäksi teknologia huolehtii siitä, että puhelin pysyy viileänä, eikä akku kuumenemaan ja näin esimerkiksi vaurioitumaan. Langaton lataus ei ole mahtunut mukaan muuten tähän hyvin vakuuttavaan pakkaukseen.

Puhelimen käyttökokemuksesta vastaa Android 10 -käyttöjärjestelmä, jonka päällä on OnePlussan oma Oxygen OS -käyttöliittymä. Se sisältää ominaisuudet, kuten tumman teeman, elenavigoinnin, Zen– tilan sekä paljon muokkausvaihtoehtoja, joiden avulla käyttäjät voivat kustomoida kaiken kuvakkeiden muodoista sormenjälkianimaatioihin. Puhelimensa päivityksistä huolehtivat käyttäjät voivat olla huoleti seuraavat vuodet, sillä OnePlus lupaa Nordin saavan ohjelmistopäivityksiä vähintään kahden vuoden ajan sekä tietoturvapäivityksiä kolme vuotta.

OnePlus Nord saapuu myyntiin 4. elokuuta väreissä sininen marmori ja harmaa helmi. Ennakkotilaukset ovat jo käynnissä OnePlussan omassa verkkokaupassa (https://www.oneplus.com/fi/nord-series) sekä muun muassa Elisalla, DNA:lla, Soneralla, Verkkokauppa.comilla, Gigantilla ja Jimm’s:llä.

OnePlus Nordin suositushinnat:

  • OnePlus Nord 8GB/128GB: 399€
  • OnePlus Nord 12GB/256GB: 499€

TL;DR – OnePlus Nord

OnePlus Nord on uusi 4. elokuuta kauppoihin saapuva Android 10 -älypuhelin, jossa on 6,44 tuuman 90 hertsin kosketusnäyttö, 5G-yhteys, Snapdragon 765G -siru, neljä takakameraa ja kaksi etukameraa. Puhelimen suositushinta on 399 (8GB/128GB) tai 499 (12GB/256GB) euroa.

1 kommentti

  1. One plus n100 ei tue libreverensokeri seuranta verkkoa

Kommentointi on suljettu!