Sisällä (kotona) huono 4G-kuuluvuus? Tällä vinkillä katkeilevat puhelut ovat menneisyyttä!

Hyppää tiivistelmään: TL;DR – Kytke Wi-Fi-puhelut päälle

Katkeilevatko puhelut kotona? Joudutko raahautumaan ikkunan viereen, jotta puhelut eivät katkea? Jos vastasit kyllä, kannattaa jatkaa lukemista, sillä hyvin pienellä muutoksella puhelimen asetuksiin koko ongelma voi olla historiaa.

Miksi puhelut katkeilevat monien kodeissa? Tämä johtuu talojen rakenteista. Erityisesti vanhemmissa rakennuksissa saattaa tätä ongelmaa esiintyä uusia enemmän, mutta olipa kotisi rakennettu 1980- tai 2010-luvulla, saatat kärsiä silti tästä ikävästä ongelmasta. Osa saattaa päätyä jopa vaihtamaan liittymää, mutta huomaa ettei se auta ongelmaan.

Meillä on teille kaikille kotioloissa katkeilevista puheluista kärsiville vinkki, jolla ongelman voi ratkaista. Ensin täytyy varmistaa, että onhan teillä kotona käytössä langaton Wi-Fi-verkko? Jos kyllä, jatka eteenpäin. Muussa tapauksessa vinkki ei valitettavasti toimi, sillä ongelmaan liittyvässä rakennuksessa tulee olla Wi-Fi-verkko, johon olet yhteydessä.

No niin. Nyt kun Wi-Fi-verkon saatavuus on varmistettu, niin mennään itse asiaan, eli heikosta puhelimen kuuluvuudesta esimerkiksi kotona kärsivien kannattaa kytkeä puhelimensa asetuksista päälle sellainen ominaisuus kuin Wi-Fi-puhelut. Kun ominaisuus on päällä ja älypuhelin yhteydessä Wi-Fi-verkkoon, käyttää luuri juurikin Wi-Fi-verkkoa tavallisten puheluiden tekemiseen. Näin ollen mobiiliverkon kuuluvuus voi olla kuinka heikko tahansa, eikä se vaikuta puheluiden laatuun. Enää ei tarvitse hivuttautua ikkunan viereen puhumaan tärkeitä puheluita, vaan voit loikoilla sohvalla pelkäämättä, että puhelut katkeavat jatkuvasti.

Yleisesti ottaen Wi-Fi-puhelut eivät vaikuta puheluiden hintoihin. Jos sinulla on esimerkiksi liittymä rajattomilla puheluilla, lasketaan Wi-Fi-puhelut mukaan näihin minuutteihin. Jos olet asiasta kuitenkin epävarma, kokeile Googlettaa aiheesta (WiFi-puhelut saunalahti/dna/telia) tai soittaa operaattorillesi.

Miten kytken Wi-Fi-puhelut päälle?

iPhone: Asetukset -> Puhelin -> Wi-Fi-puhelut -> Wi-Fi-puhelut tällä iPhonella

Android: Tämä riippuu hieman mallista, mutta yleensä Wi-Fi-puhelut saa kytkettyä päälle Asetuksien Wi-Fi ja Internet -osiosta. Esimerkiksi OnePlussa tämä onnistuu Asetukset -> WiFi ja Internet -> Sim-kortti ja verkko -> Valitse haluamasi liittymä/sim-kortti -> Wi-Fi-puhelut.