Miten hyvin mobiiliyhteydet toimivat pääkaupunkiseudulla

Moni sellainen henkilö, joka on juuri muuttamassa pääkaupunkiseudulle esimerkiksi opiskeluiden tai töiden parissa saattaa miettiä sitä, että kuinka hyvin mobiiliyhteydet todellisuudessa toimivat pääkaupunkiseudulla.

Etenkin sellaisissa asunnoissa, jotka eivät ole esimerkiksi HOAS:in alaisuudessa, saattaa internet yhteyden joutua hankkimaan yksityiseltä yritykseltä. Kun puhelimessa on valmiiksi internet, saattaa monesta myös tuntua siltä, ettei etenkään yksin halua maksaa kahta laskua käytännössä samasta palvelusta.

Käytännössähän homma toimii siten, että jos kuuluvuus puhelimesi internet yhteydelle on ollut hyvä esimerkiksi aikaisemmassa kunnassasi tai kaupungissasi, ei se välttämättä toimi yhtä loistavasti pääkaupunkiseudulla. Yksi tärkeimmistä asioista internetin toimivuudelle etenkin pääkaupunkiseudulla on sen ruuhkaisuus. Nopeustesti sivuston suorittaman tutkimuksen mukaan esimerkiksi ilman lämpötilalla sekä huonolla säällä on selvä korrelaatio siihen, että kuinka paljon internet yhteyttä pystyy käyttämään.

Ennen ratkaisua mieti näitä asioita

Juuri nyt Suomessa on käytössä erittäin paljon innovaatioita, joiden avulla internet yhteyksiä sekä mobiilidatan saatavuutta pyritään parantamaan huomattavasti. Esimerkiksi OYS on luomassa täysin omaa sisäisesti toimivaa internet palveluaan.

Siksi jokaisen onkin myös hyvä miettiä sitä, että mihin asiaan mobiilidataa haluaa käyttää. Yksi suurimmista ongelmista mobiilidatan käytössä vielä tänäkin päivänä on se, että se on erittäin herkkä ottamaan häiriötä mitä oudoimmista asioista.

Jos siis pelaat paljon verkkopelejä tai uusimpia mobiilipelejä, on internet yhteyden jatkuvuus erittäin tärkeä asia. Sama pätee myös siihen, että jos katsot paljon live-lähetyksiä, on internetin toimivuudella huomattavasti suurempi merkitys kuin perinteiselle käyttäjälle.

Jos taas ideanasi on se, että käytät mobiilidataa lähinnä videoiden katseluun tai internetin selaamiseen on se varmasti riittävä ainoana yhteytenä talouteen. Tämä johtuu siitä, että pelkästään internetin selaamiseen tai videoiden katsomiseen ei tarvitse täydellisesti toimivaa yhteyttä.Esimerkiksi videot latautuvat automaattisesti laitteesi muistiin, jolloin hetkellinen yhteyden katkeaminen ei haittaa yhtään mitään.

Yksi tärkeä asia kannattaa kuitenkin jokaisen muistaa. Jos juuri sinulla on edessäsi opintoja, saatetaan osa niistä suorittaa etänä. Jos näillä tunneilla käytetään esimerkiksi videopuhelua, on erittäin suositeltavaa, että hankit itsellesi yksityisen internetyhteyden. Näin varmistut siitä, että puhelut eivät pätki.

Yksi kätevä tapa jolla voit selvittää mobiiliyhteyden toimivuuden on asuntojen näytön aikana. Suorita silloin nopeustesti omalla laitteellasi eri huoneissa, niin näet sen, että kuinka hyvin mobiilinetti toimii juuri kyseisessä asunnossa.

Jos vielä haluat varmistaa toimivuuden, voit esimerkiksi käydä illalla mahdollisen asunnon lähettyvillä kokeilemassa internet yhteyden nopeutta.

Mitkä mobiiliyhteydet ovat parhaita pääkaupunkiseudulla?

Yksi loistava etu pääkaupunkiseudulla on verrattuna muuhun Suomeen. Tämä etu on se, että oikeastaan jokainen eri operaattori toimii aivan yhtä loistavasti. Paras asia tässä on se, että sinun ei tarvitse vaihtaa palvelusi tarjoajaa.Käytännössä tulet pärjäämään aivan loistavasti, kunhan sinulla on rajatonta mobiilidataa tukeva paketti puhelimessasi. Jos et ole varma siitä, että onko mobiilipakettisi data täysin rajatonta, voit aina olla yhteydessä operaattorisi asiakaspalveluun asian ratkaisemiseksi.

Kommentoi artikkelia:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *