Xiaomi nousi maailman kolmanneksi suurimmaksi älypuhelinvalmistajaksi

Kiinalainen Xiaomi on noussut kovalla vauhdilla maailman älypuhelinmarkkinoilla. Tuoreimpien tutkimustuloksien mukaan Xiaomi on nyt maailman kolmanneksi suurin älypuhelinvalmistaja. Sen edellä ovat vain Samsung ja Huawei.

Xiaomin markkinaosuuden kasvua vauhditti hyvä myynti Intiassa ja aseman vahvistuminen Kiinan markkinoilla. Xiaomin kasvua vauhditti myös laajeneminen uusiin maihin esimerkiksi Euroopassa. Vuonna 2010 perustettu Xiaomi aloitti puhelinmyynnin Suomessa vuonna 2018. 

Näinä vaikeina aikoina me Xiaomilla olemme lyöneet kädet yhteen yhteistyökumppaniemme kanssa selvitäksemme edessä olevista valtavista haasteista. Teemme kaikkemme lujittaaksemme online-offiline-jälleenmyyntijärjestelmät sekä löytääksemme laajemman valikoiman erittäin innovatiivisia ja järkevän hintaisia tuotteita Mi-faneille sekä Suomessa että muualla maailmassa. Kymmenen vuoden iässä olemme iloisia, että saamme nähdä tällaisia tuloksia kolmelta toimialan tilastoja keräävältä yhtiöltä. Se heijastaa meidän vakaata näkemystämme innovaatioiden tuomisesta kaikkien saataville”, sanoo Andrew Wong, Keski- ja Itä-Euroopan sekä Pohjoismaiden ja Baltian Xiaomin pääjohtaja.

Suomessa, joka on uutena kohteena yksi avainalueitamme globaalissa laajentumisessa, pyrimme oppimaan, kuuntelemaan ja ottamaan vastaan kaiken palautteen. Päästäksemme eteenpäin tarvitsemme tukea Mi-faneilta, kuluttajilta, medialta sekä bisneskumppaneilta, jotka tuntevat paikalliset markkinat”, Wong lisää.

Counterpoint research yhtiön tietojen mukaan Xiaomi toi vuoden 2020 kolmannella neljänneksellä markkinoille 46,2 miljoonaa laitetta ja sen osuus maailmanmarkkinoista oli 13 %. Toimitusten määrä kasvoi 46 % edellisvuodesta. Nämä olivat parhaat tulokset TOP 5 -älypuhelinten valmistajien joukossa maailmassa. Vuoden 2020 kolmannella vuosineljänneksellä 46,2 miljoonaa laitetta oli Xiaomin paras neljännesvuositulos historiansa aikana – painotti Counterpoint-analyytikko Abhilash Kumar.

IDC:n tietojen mukaan Xiaomi toi vuoden 2020 kolmannella neljänneksellä markkinoille 46,5 miljoonaa älypuhelinta ja onnistui saamaan 13,1 prosentin osuuden maailmanmarkkinoilla, mikä merkitsi suurinta älypuhelin toimitusten määrän lisääntymistä 42 prosentilla vuoden TOP 5 -älypuhelinvalmistajien joukossa.

1 kommentti

  1. Xiaomin nousu kolmanneksi suurimmaksi puhelinvalmistaksi on kyllä tapahtunut yllättävän nopeasti. Suomessakin tosiaan Xiaomin puhelimia alettiin myymään vasta 2018, ja jo nyt markkinaosuus myös Suomessa on todella merkittävä. Olemme huomanneet kasvun myös Tyyliluurilla, ja reagoineet tähän kasvattamalla Xiaomi suojakuorien valikoimaa.

Kommentointi on suljettu!