Suomen 5G-puhelinmarkkinoiden ykkönen on OnePlus

OnePlus Nord 5G

Seuraavan sukupolven mobiiliverkko, eli 5G on tehnyt viimeisen vuoden aikana tuloaan mobiilimarkkinoille oikein uralla. Vaikka allekirjoittanut näkee 5G:n merkittävimmät hyödyt muualla kuin nykyisten kaltaisissa älypuhelimissa, niin pusketaan uutta mobiiliyhteyttä äpypuhelimiin kovaa vauhtia. Jopa Apple hyppäsi ”trendiin” mukaan tuomalla 5G:n uuteen iPhone 12 -puhelimeensa.

Applen tulo 5G-markkimoille tulee eittämättä vauhdittamaan teknologian leviämistä markkinoille, mutta tällä hetkellä markkinoita Suomessa hallitsee kiinalainen OnePlus. Yhtiö on markkinajohtaja 5G-puhelimissa Suomessa. OnePlus toimitti Suomen kaikista 5G-puhelimista kolmannella vuosineljänneksellä, eli heinä-syyskuussa, yli puolet. Toisena tulee Samsung.

Suomi on ollut 5G-kehityksen johtavia maita ja meille oli alusta alkaen selvää, että haluamme lähteä tukemaan 5G-aikakaudelle siirtymistä tuomalla markkinoille edullisempia 5G-puhelimia kuten OnePlus Nord. Olen nöyränä seurannut OnePlus Nordin huikeaa menestystä ja olen onnellinen siitä, että se on tehnyt 5G-aikaan siirtymisestä helpompaa yhä useammalle käyttäjälle. Haluan kiittää yhteisöämme valtavasta tuesta, jonka he ovat meille antaneet. OnePlus Nord on todistus Never Settle -asenteesta, joka vie meitä eteenpäin kaikessa mitä teemme. On ollut ilo huomata, että meillä on selkeästi oikea suunta. Yhteisömme tuki motivoi meitä yrityksenä tuomaan entistä edullisempia 5G-laitteita markkinoille, kuten äskettäin lanseerattu OnePlus Nord N10, joka tarjoaa sujuvan OnePlus-kokemuksen ja vie siirtymistä 5G-aikaan jälleen yhden askeleen eteenpäin“, kertoo OnePlussan Euroopan strategiajohtaja Tuomas Lampén.

Kiinalaisvalmistajalla menee Suomessa lujaa ihan yleisestikin. OnePlus oli nopeiten kasvava älypuhelinbrändi Q3:lla edelliseen kvartaaliin verrattuna 209% kasvulla. OnePlus nousi näin kolmanneksi suurimmaksi älypuhelinbrändiksi Suomessa ohittaen Huawein Q3:lla 2020, kun katsotaan älypuhelinten toimituksia.

Hintaluokassa $250-399 OnePlus otti ykkössijan ohittaen sekä Samsungin että Applen 33% osuudella Q3:lla 2020, kun katsotaan älypuhelinten toimituksia.

OnePlus oli toinen kahdesta tuotemerkistä (toinen oli Xiomi), joka kasvoi vuositasolla samalla kun markkina on laskenut. Apple, Samsung ja Huawei tekivät kaikki kaksinumeroiset romahdukset. Tämä kasvu johti siihen, että OnePlus ohitti Huawein ja nousi markkinoiden kolmanneksi suurimmaksi tuotemerkiksi. 5G-älypuhelinmarkkinoilla OnePlus dominoi 53% markkinaosuudella toimituksista. Kolme viidestä suosituimmasta 5G-laitteesta Q3:lla 2020 oli OnePlus-laite. Nord otti ensimmäisen paikan suosituimpana 5G-puhelimena OnePlus 8 -sarjan tukiessa tulosta. $250-399 hintaluokassa OnePlus ohitti sekä Samsungin että Applen nousten suurimmaksi älypuhelinbrändiksi 33% markkinaosuudella toimituksista Q3:lla 2020 (tehden näin 8% kasvun edellisestä kvarttaalista). OnePlus Nordin osuus tämän segmentin toimituksista oli 30%, joka on lähes täysin sama osuus kuin Apple iPhone SE 2020 -puhelimella“, Jan Stryjak, Associate Director, Counterpoint Research -tutkimusyhtiöstä kertoo.