Parhaat puhelimet, joilla suoratoisto ja surffailu sujuvat nopeasti

Älypuhelinten ominaisuudet kehittyvät entisestään jatkuvasti. Toki laitevaatimuksetkin kasvavat, sillä puhelimia käytetään yhä enemmän myös suoratoistoon eli elokuvien tai tv-sarjojen katseluun sekä pelaamiseen. Pelkkä netissä surffailukin sujuu tietysti paremmin, kun käytössä on tehokas luuri. Oikean puhelimen löytäminen ei kuitenkaan ole mikään simppeli tehtävä, kun valinnanvaraa on niin paljon. Tämä lista helpottaa valinnan tekoa; mukana ovat parhaat puhelimet niin pelaamiseen kuin suoratoistoakin varten, joten nappaa tästä vinkit ennen puhelimen ostoa.

iPhone 12

Applen oma iPhone tuskin esittelyjä kaipaa, sillä monella suomalaisella on se jo käytössään. Applen puhelimet ovat korkealaatuisia, mutta kannattaako uusinta versiota hankkia? iPhone 12 ei ole edullisin valinta, mutta ominaisuudet ovat kyllä hintansa väärti. Esimerkiksi puhelimen A14Bionic-siru on tehokkain, mitä älypuhelimista tällä hetkellä löytyy. Pudotuskestävyys on jopa neljä kertaa parempi kuin aikaisemmissa malleissa ja valokuvien sekä elokuvien ystäville iPhone tarjoaa aivan erityisiä herkkuja, kuten monipuoliset editointimahdollisuudet sekä Yötilan hämärässä otettavia kuvia varten.

5G-soveltuvuuden ansiosta iPhone on erittäin nopea, teitpä sitten mitä tahansa; suoratoistopalvelut toimivat tällä puhelimella moitteettomasti kuten myös pelaaminen. Esimerkiksi selaimissa pelattavat pelit, kuten casinopelit, ovat erityistä hupia tehokkaalla puhelimella. Monen suosikkeja ovat hedelmäpelit netissä, ja niiden pyörittely sujuu loistavasti iPhonella.

Samsung Galaxy S20

Mikäli etsit iPhonen veroista puhelinta, mutta hieman pienemmällä budjetilla, on silloin syytä kääntyä Samsungin puoleen. Samsung Galaxy S20 on uuden ajan Android-puhelin, joka tekee jo pelkästä netissä surffailusta tasokkaampaa upean suorituskykynsä ansiosta. Laaja kosketusnäyttö sopii moneen tarpeeseen ja etenkin suoratoiston aikana suurempi näyttö on edukseen. Kosketusnäytön kuvakin on erittäin tarkka ja kuva päivittyy 120 kertaa sekunnissa. Samsungin oma Exynos 990 -prosessori on tehokas, mutta RAM-muistia voisi olla hieman enemmän kuin nykyinen 6 GB. Tätä puhelinta voi kuitenkin hyvin suositella erityisesti niille, jotka katsovat paljon videoita puhelimeltaan.

Huawei P40

Keväällä 2020 Huawei lanseerasi uusimman mallin P-sarjastaan. Huawei P40 -puhelin on päässyt monissa testeissä kärkisijoille etenkin mainion kameransa ansiosta. Puhelimessa on 50 megapikselin pääkamera, sekä 16 ja 8 megapikselin kamerat kuvanvakaimella ja automaattitarkennuksella varustettuina. Myös selfiet onnistuvat erinomaisesti puhelimen etupuolelta löytyvällä 32 megapikselin kameralla. Lisäksi P40 hyödyntää tekoälyä; P40 valitsee kuvasarjoista parhaat puolestasi esimerkiksi kasvojesi ilmeen perusteella.

Mitä muuta tämä puhelin sitten tarjoaa? P40 omaa 8 GB:n RAM-muistin sekä 5G-moduulin eli se toimii hyvin 5G-verkkojen alueella ja surffailu sujuu nopeasti. Akku on suhteellisen kestävä ja tukee pikalatausta, mutta valitettavasti langaton lataus ei ole mahdollista tämän puhelimen kohdalla. Tallennustilaa löytyy 128 GB:n verran, mutta halutessasi voit hankkia lisätilaa erillisellä nanoSD-kortilla.

ROG Phone 3

Jos olet kovemman tason mobiilipelaaja, on Asusin ROG Phone 3 sinulle täydellinen vaihtoehto. Vaikka ASUS ei olekaan tunnetuin puhelinvalmistaja valtaväestön keskuudessa, on se varmasti pelaajille tuttu merkki. ROG Phone 3 on uusin malli, jonka tehot ovat aivan omaa luokkaansa. ROG-sarjan uusin versio sisältää lukuisia uusia ominaisuuksia, kuten kolmoiskamera, 12 GB:n RAM-muisti, 600mAh akku ja jopa 512 GB tallennustilaa. Tämän puhelimen suorituskyky todella on vertaansa vailla ja pelaaminen voi hyvin jatkua vaikka koko päivän tehokkaan akun ansiosta. Kosketusnäyttö on tarkka ja erittäin kirkas, mutta korkealaatuinen näyttö takaa sen, etteivät silmät rasitu pelatessa. ROG Phone 3 on Android-puhelin, joten valtaosa markkinoilla olevista mobiilipeleistä soveltuu sille mainiosti, joten olipa suosikkisi sitten Minecraft tai Fortnite, on tämä luuri ehdoton valinta.

Kommentoi artikkelia:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *