Muun muassa näin iPhone on muuttunut vuosien saatossa

Kaikki tietävät, että tämä on teknologian aikakausi, kaikilla kotona on teknologiaa niin taskuissa kuin ranteissakin. Teknologian tärkeimmät lahjat ihmiskunnalle ovat matkapuhelimet. Jokaisella on ainakin yksi puhelin taskussaan tai kädessään. Älä ihmettele, mutta maailmassa on matkapuhelimia enemmän kuin ihmisiä. On olemassa paljon brändejä, jotka valmistavat matkapuhelimia ihmisten elämän helpottamiseksi. Lähes kaikki tarvitsevat puhelimen, niille on valtavat markkinat. Markkinat koostuvat sekä tuntemattomammista että tunnetuimmista brändeistä. Yksi brändeistä, joka on ollut alalla iät ja ajat, ja joka on kehittynyt ja sen toiminnallisuudet ovat parantuneet ajan myötä on Apple. 

Applen puhelimissa on oma design ja ohjelmistot, joka on yksi tärkeimmistä kilpailuvalteista muita valmistajia vastaan. Yrityksenä Apple on kehittynyt jatkuvasti ja keksinyt parhaan ratkaisun ja pyrinnyt lisäämään uusia houkuttavia ominaisuuksia jokaiseen uuteen versioonsa. Tämän takia monet ihmiset ovat uteliaita siitä, miten Apple ylläpitää sen perintöä. Tähän artikkeliin olemme listanneet muutamia keskeisiä ominaisuuksia, joita löytyi alkuaikojen versioista, mutta ovat nykyään on kaukana menneisyydessä.

Merkittävimmät ominaisuudet vanhemmissa iPhone-versioissa

Tekniikan kehityksen ansiosta Apple on ollut taipuvainen lisäämään uusia ja parempia vaihtoehtoja ja piirteitä, puhelimiinsa, jotta heidän laitteensa olisivat ainutlaatuisempia. Applen puhelimet ovat täydellisiä netticasino pelaamiseen, valokuvaukseen ja moniin muihin toimintoihin. Se on ollut mestari esittelemään parhaat tuotteet, joissa on parempia ominaisuuksia kuin muilla puhelimia valmistavilla yhtiöillä. 

Ensimmäisen puhelimen julkaisusta lähtien sen on ollut edelläkävijä nykyajan puhelinten valmistuksessa. Tarina alkoi vuonna 2007, kun Applen puhelimet tulivat markkinoille, niissä oli ominaisuuksia, joita missään muissa puhelimissa ei ollut. On paljon vanhoja ominaisuuksia, jotka iPhonen ensisijaiset käyttäjät muistavat. Nämä ensisijaiset ja vanhat ominaisuudet olivat aikansa parhaita, mikä teki Applesta sen, mikä se on tänä päivänä. Vanhat ominaisuudet, jotka saivat ihmiset ostamaan iPhoneja, ovat seuraavia.

  • Skeuomorphism: Tämä on yksi ikonisimista asioista, joka muistetaan iPhonen alkuajoilta. Kyseessä on iPhonen käyttöliittymään liittyvä design-ratkaisu, jossa pyrittiin ”matkimaan” luonnon aitoja materiaaleja, kuten puuta. Skeuomorphism oli osa iPhone aina iOS 6:een asti, mutta sai väistyä uuden ja moernimman suunnittelun myötä iOS 7 -versiossa.
  • 30 nastan liitin: Kuka ei muista 30 nastan liitintä. Mobiililaitemarkkinat olivat sekaisin, kun nastaliitin havaittiin iPhonen alkuperäiskappaleessa. Vaikka ihmiset spekuloivat, se oli kuitenkin läsnä iPhone 4S:n julkaisemiseen saakka.
  • Peliosio: Tämä oli osio käyttäjien viihdyttämiseen alkuaikoina, käyttäjille jotka halusivat pelata joitakin pelejä iPhonella, se julkaistiin ensimmäisen kerran iPhone 4:ssä ja se pysyi IOS 9:ään saakka (2015), sitä ei ole saatavilla uudemmissa versiossa IOS 10:stä eteenpäin.

Nykypäivän iPhonen ominaisuudet

Uusin iPhone on luonnollisesti malliston paras versio, koska se tarjoaa parhaan mahdollisen kattauksen ominaisuuksia. Siitä löytyy monia toimintoja, jotka tekevät iPhonesta vetovoimaisemman monelle kuluttajalle kuin kilpailijansa. Ominaisuudet, jotka tekevät iPhonesta mieleenpainuvan, ja miksi ihmiset ostavat niitä ovat seuraavat.

  • iMessage: Tämä on ylivoimaisesti paras ominaisuus, jota mikään muu puhelin tai Android-laite ei voi tarjota käyttäjille. Viestien synkronointi on myös helpompaa ja nopeampaa kuin tähän asti.
  • Uudet pienoisohjelmat: pienoisohjelmat ovat jokaisessa puhelimessa mukana tuleva ominaisuus. iPhone on kuitenkin parantanut pienoisohjelmia ja antaa käyttäjälle myös mahdollisuuden mukauttaa puhelimiaan helposti.
  • Uudet langattomat kuulokkeet: ei ole epäilystäkään siitä, että iPhone on varastanut kruunun uudestaan uudemmilla ja paremmilla Air podeilla, jotka ovat helposti yhdistettävissä iPhoneen, ja jotka ovat myös melua vaimentavat.
  • Kasvojentunnistus: Apple on toimittanut käyttäjille markkinoiden parhaan ja nopeimman kasvojentunnistus ohjelman, minkä vuoksi käyttäjän on turvallisempi käyttää laitetta, ja hänen yksityisyytensä on turvassa.
  • Videopuhelut: Ei ole väliä missä olet, sillä videopuhelut ovat käytettävissäsi, iPhonen paikallisena ominaisuutena uusi ja parempi videopuhelu-ominaisuus.

Tulevaisuus?

Seuraavan parin vuoden aikana iPhone tulee muuttumaan varmastikin paljon. Tietojen mukaan esimerkiksi puhelimessa olevasta Lightning-liitännästä oltaisiin luopumassa, jolloin kaikki tiedonsiirrosta puhelimen lataamiseen tapahtuisi langattomasti. Samalla voimme odottaaa näytön yläosassa oleva ”loven” pienenevän ja häviävän madollisesti kokonaan.

Pidemmällä tähtäimellä ajateltuna on vaikea arvailla mitä Apple tulee tarjoamaan. Onko taittuva iPhone jossain vaiheessa todellisuutta? Ehkä.

Kommentoi artikkelia:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *