Xiaomi toi Suomen markkinoille edullisen 5G-puhelimen: Redmi Note 9T

Xiaomi Redmi Note 9T

Beijingissä pääkonttoriaan pitävä elektroniikkavalmistaja Xiaomi on tuonut Suomessa myyntiin uuden 5G-yhteyksillä varustetun älypuhelimen. Uusi Xiaomi Redmi Note 9T:n myynti alkaa houkuttelevalla Early Bird -ennakkokampanjalla Xiaomin virallisilla jälleenmyyjillä (Elisa, DNA, Telia, Verkkokauppa.com, Power, Gigantti, Veikon Kone ja Euronics). Kauppojen hyllyille Redmi Note 9T tulee heti ennakkomyynnin jälkeen 1. helmikuuta. Puhelimen suositushinta on 249 euroa (4+64GB).

Redmi Note 9T on odotettu uutuus Suomen 5G-laitekenttään, joten kutsuimme kaikki strategiset kumppanimme mukaan Early Bird -ennakkomyyntikampanjaan”, Xiaomi Suomen uusi Head of Sales Paavo Saarinen kommentoi.

Redmi Note 9T:n niin sanottuna sydämenä toimii MediaTekin valmistama Dimensity 800U -järjestelmäpiiri, jonka prosessorissa on kahdeksan suoritinydintä. Järjestelmäpiiri rakentuu 7 nanometrin valmistusprosessin ympärille. Sen toimintaa tukemassa on neljä gigatavua RAM-käyttömuistia.

Ohjelmiston tehtävää Redmi Note 9T:ssä hoitaa Android 10 -käyttöjärjestelmä.

Puhelimessa on kolmoiskamera. Pääkamerassa on peräti 48 megapikseliä (f/1.79). Sen tukena ovat 2MP:n syvyyskenno ja 2MP:n makro-objektiivi.

Etupuolella loistaa puolestaan 6,53 tuuman FHD + DotDisplay -nimeä kantava kosketusnäyttö, joka muodostaa yhdessä kaarevan takaosan kanssa yhtenäisen kokonaisuuden. Tarkkuudeltaan tämä LCD-teknologiaan tukeutuva näyttö on 1080 x 2340 pikseliä.

Virallisilta mitoiltaan laite on 161,96 x 77,25 x 9,05 millimetriä ja se painaa 199 grammaa. Laitteen polykarbonaatista valmistetussa takakuoressa on kuviointi, jonka ansiosta puhelin tarjoaa hyvän ja tukevan otteen.

Xiaomi Redmi Note 9T:n muita ominaisuuksia ovat muun muassa 64 gigatavun tallennustila, kaksi SIM-korttipaikkaa, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, Bluetooth 5.0, A-GPS, USB-C-portti, sormenjälkitunnistin (laitteen sivussa) ja 5000 milliampeeritunnin akku. Puhelin tukee pikalatausta (18 W), mutta ei langatonta latausta.