Xiaomi julkisti hiljattain mielenkiintoisen etälatausteknologian: Mi Air Charge

Näyttää siltä, pokeri– tai nettipelien pelaaminen, musiikin kuuntelu sekä esimerkiksi shoppailu puhelimella tulee olemaan paljon helpompaa tulevaisuudessa, sillä Xiaomin hiljattain esittelemä teknologia pyrkii varmistamaan, että puhelimen akussa on aina virtaa.

Kiinalainen Xiaomi on muutama kuukausi sitten esitellyt aivan uuden teknologian. Tämän tiedetään olevan aivan uudenlainen lataustapa ja sitä kutsutaan englanniksi nimellä ”Mi Air Charge Technology”. Ideana teknologiassa on, että puhelinta voidaan ladata täysin langattomasti ja ilman että puhelin on varsinaisesti kosketuksissa itse laturiin. Xiaomi uskoo muuttavansa latausmaailmaa tämän uskomattoman tekniikan avulla. Lataa puhelimesi huoneen toiselta puolelta ja nauti!

Miten se toimii?

Xiaomi sanoo, että tekniikassa käytetään sekä avaruusasemointia että energian siirtoa.

Lisäksi he kertovat, että latausalue on varsin suuri. Alustavien tietojen mukaan puhelin pystyisi vastaanottamaan virtaa jopa parin metrin päästä itse latausyksiköstä.

Latauslaite sisältää viisi vaiheinterferenssiantennia

Xiaomin julkaisemien videopätkien perusteella latausyksikkö on mitoiltaan varsin kookas. Laatikkomaisessa laturissa on viisi vaiheinterferenssiantennia, joiden avulla tunnistetaan laitteen sijainti. Llataus tapahtuu vaiheohjausjärjestelmän kautta. Se koostuu 144 antennista. Niiden avulla puhelimeen lähetetään mmWave-signaalia beamforming-teknologian avulla.

Uusi antennijärjestelmä puhelimiin

Puhelimia varten Xiaomi on kehittänyt uudenlaisen antennikokonaisuuden. Toistaiseksi uutta teknologiaa ei ole vielä kuitenkaan nähty yhdessäkään puhelimessa. Takaisin järjestelmään – sen mukana tulee sisäänrakennettu ”majakka” sekä vastaanottavia antenneja. Antennijärjestelmässä on “majakka-antenni”, joka ilmoittaa laitteen sijainnin sekä antennien joukko, joka vastaanottaa itse latausta. Tämän kautta vastaanotetun millimetriaaltotaajuuden signaali muuntuu sähköenergiaksi. Tämä tapahtuu itse asiassa tasasuuntaajapiirin kautta.

Se tukee 5W:n etälatausta useilla eri laitteilla

Toistaiseksi Xiaomi ei ole paljastanut, milloin järjestelmä nähdään kuluttajien käsissä. Xiaomin toimitusjohtaja Lei Jun sanoo, että Xiaomin esittelemään tekniikkaan liittyy yhteensä 17 eri patenttia, joten sen markkinoille tuominen voikin kestää vielä jonkin aikaa. Kun tekniikka viimein tulee saataville markkinoilla, se tukee 5W:n etälatausta myös useille eri laitteille. Lisäksi eri laitteita voidaan ladata yhtäaikaa tehon heikentymättä yhtään. Xiaomi painottaa myös, etteivät erilaiset fyysiset esteet vaikuta lataukseen, vaan puhelintaan voi silti ladata.

Teknologian tulevaisuus?

Xiaomin uusi Mi Air Charge Technology tulee varmasti vielä kehittyessään lisää mullistamaan markkinoita ja mahdollistamaan käytännössä kaikkien erilaisten laitteiden lataamisen etänä. Puhelimien jälkeen teknologia nähdään varmasti esimerkiksi älykelloissa sekä erilaisissa virtaa vaativissa pienissä kodinlaitteissa. 

Tuleeko se mullistamaan latausmaailman?

Uskotaan, että tämä teknologia todella mullistaa latausmaailman lähitulevaisuudessa. Se muuttaa täysin tapaa, jolla lataamme puhelimemme ja eipä olisi yllättävää, jos muut teknologiayhtiöt esittelisivät pian omat vastineensa Xiaomin ratkaisulle. Aika näyttää kuka tai ketkä onnistuvat puskemaan etälatauksen kunnolla kukuttajien käyttöön. Tässä vaiheessa joka tapauksessa kunniaa Xiaomille näin mahtavan keksinnön innovoinnista!

Tärkeimmät päätelmät!

Langaton lataus ei vaadi tulevaisuudessa enää laitteen asettamista latausalustalle. Xiaomin Mi Air Charge -tekniikka muuttaa latauksen aikakautta. Se tekee varmasti elämästä paljon helpompaa ja käyttäjä voi ladata puhelimensa vaikkapa toiselta puolelta huonetta. Toivottavasti teknologia nähdään mahdollisimman pian kuluttajatuotteissa, sillä tämänkailtaista ”hyppysähköä” on odotettu pitkään helpottamaan ihmisten elämää.. Katsotaan, mitä tapahtuu ja kuinka tehokas tämä uusi teknologia on! Xiaomille tämänkaltaiset keksinnöt tuovat lisää uskottavuutta ja tekevät brändistä tunnetumman sekä arvokkaamman.

Kommentoi artikkelia:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *