OnePlus julkisti ensimmäisen älykellonsa sekä OnePlus 9 -puhelimet

Oneplus esitteli kulunella viikolla maailmanlaajuisesti lanseerattavat OnePlus 9 -lippulaivapuhelimet ovat OnePlussan kunnianhimoisen tuotekehitysyhteistyön tulos. OnePlus 9 ja OnePlus 9 Pro:n keskeisin tekninen innovaatio on ammattilaisten arvostamista järjestelmäkameroista tutun tekniikan integroiminen älypuhelimiin. Uusien OnePlus 9 -puhelimien kameroissa hyödynnetään Hasselblad Camera for Mobile -järjestelmää, joka mahdollistaa erittäin tarkan värien toistettavuuden sekä kuvanlaadun. Puhelimissa on tehokkaan 5G Qualcomm® SnapdragonTM 888 -mobiilialustan lisäksi muun muassa huipputarkka ja sulava responsiivinen 120 Hz QHD+ -näyttö, sekä markkinoiden nopeimmat Warp Charge 65T ja Warp Charge 50 Wireless -lataustoiminnot. OnePlus 9 -sarjaa täydentää lippulaivapuhelimien kanssa saumattomasti yhteentoimiva älykello, OnePlussan ensimmäinen älykello OnePlus Watch.

OnePlus 9 -tuoteperhe on OnePlus-älypuhelinten todellinen virstanpylväs, joka asettaa uudet standardit puhelinten kameroille. Hasselblad Camera for Mobile -kamerateknologia antaa jokaiselle mahdollisuuden ikuistaa itselleen tärkeät hetkensä ikonisiksi valokuviksi, joiden laatu ja värintoisto ovat aivan omaa luokkaansa”, OnePlussan perustaja ja toimitusjohtaja Pete Lau sanoo.

Yhdessä ensimmäisen OnePlus Watch -älykellon kanssa OnePlus 9 -tuoteperhe tarjoaa vaivattoman käyttökokemuksen, jossa pienimmilläkin yksityiskohdilla haastetaan älypuhelinkenttää ja vahvistetaan yhteisöämme huipputeknologian avulla”, Lau jatkaa.

Kamerateknologia legendaarisen kameravalmistaja Hasselbladin käsialaa

Värit ovat luultavasti se kaikkein tärkein tekijä laadukkaan mobiilikuvauksen takana. Hasselblad Camera for Mobile -kamerateknologia tuo Hasselbladin ikonisen värikalibroinnin taidon ensimmäistä kertaa älypuhelimelle. Tämä oli merkittävä haaste niin Hasselbladille kuin OnePlussallekkin, sillä älypuhelimen kamerajärjestelmät toimivat hyvin eri tavalla kuin perinteiset kamerat, ja Hasselbladilla on korkeat standardit värien toiston tarkkuudelle. Saavuttaakseen standardit OnePlus ja Hasselblad kalibroivat yhdessä OnePlus 9 – sekä OnePlus 9 Pro:n sensorit monien testien avulla. Yhtiöt tekivät optimointeja ja satoja testejä hienosäätääkseen värintoistoteknologiaa sekä nostaakseen älypuhelimen kamerajärjestelmän käyttökokemuksen uudelle tasolle.

OnePlus 9 -sarjan myötä myös OnePlus on määrittänyt uudet standardit värikalibroinnille. Natural Color Calibration with Hasselblad -värikalibrointi tuo tarkat ja yksityiskohtaiset värit OnePlus 9 sekä OnePlus 9 Pro -puhelimilla kuvattuihin kuviin. Ensimmäinen ja merkittävä OnePlussan ja Hasselbladin pitkäaikaisen kumppanuuden tulos syntyi kuukausien työn ja hienosäädön avulla. Tämän lisäksi valikoitu joukko Hasselblad-lähettiläitä antoivat palautetta kameran käyttökokemuksesta. Ammattilaisvalokuvaajien antaman palautteen avulla syntyi kuvaestetiikka, jollaista ei ole aikaisemmin älypuhelinkameroissa nähty.

OnePlus 9 Pro:n 48MP:n pääkamerassa on siihen kustomoitu, yhteistyössä Sonyn kanssa kehitetty todella laaja (1/1.4”) IMX789-sensori. Pääkamera tuo mukanaan alan johtavaa teknologiaan muun muassa 2×2 OCL -mikrolinssiratkaisun ( On-Chip Lens), 12-bittisen RAW- tuen, kaksi natiivia ISO-herkkyysarvoa (dual native ISO) sekä DOL-HDR -ominaisuuden.

Kameran teknologia mahdollistaa nopeamman tarkennusajan, neljä kertaa aiempaa enemmän väri-informaatiota, tarkemmat päivä- ja yökuvat sekä videoiden paremman liiketarkkuuden. OnePlus 9 Pron 50MP:n ultralaajakulmakamerassa on 1/1.56” Sonyn IMX766 -sensori, joka varmistaa ensiluokkaisen kuvanlaadun. Freeform-linssiteknologia hyödyntää erilaisia kulmia linssissä korjaten näin siihen osuvaa valoa samalla vähentäen laajakulmakuvien reunojen epämuodostuneisuutta. Ultralaajakulmakamera mahdollistaa myös korkealaatuiset makro-kuvat, jopa 4 cm etäisyydeltä kohteesta.

OnePlus 9 Pro:n 8 MP:n telekamera tarjoaa 3.3x zoomin optisella kuvanvakaimella (OIS) tuoden mukanaan myös 30x digitaalisen zoomin. Monochrome-kamera työskentelee yhdessä pääkameran kanssa tuoden mustavalkokuviin yksityiskohtia.

Hasselblad Pro -tila tuo mukanaan mahdollisuuden parantaa ja sulavoittaa myös kuvien jälkikäsittelyä. Hasselbladin kuvankäsittelyohjelmistoon perustuvan uuden käyttöliittymän avulla pääsee hienosäätämään esimerkiksi kuvien ISO-arvoa, tarkennusta, valotusaikaa ja valkotasapainoa. Kameralla voidaan kuvata älypuhelimista tutun 10-bit RAW:n sijaan 12-bit RAW -formaattia, jossa on 64 kertaa enemmän värejä.

OnePlus 9 Pro:n pääkamerassa on 16 kertaa enemmän pikseleitä verrattuna korkealaatuisten videoiden normaaliin 1080p pikseliin. Sillä voi kuvata 120 fps 4K -videota, mikä antaa paljon aiempaa enemmän luovia mahdollisuuksia videoiden kuvaamiseen ja editoimiseen. Lisäksi OnePlus 9 Pro:n ultralaajakulmakameralla on mahdollista luoda time-lapse video kävellessä. Näyttöteknologia

OnePlus 9 Pro:n Fluid Display 2.0 -näyttö edustaaa uuden sukupolven edistynyttä näyttöteknologiaa yhdistäen LPTO-teknologian sekä salamannopean kosketusherkkyyden. LTPO-teknologian avulla OnePlus 9 Pro:n näyttö säätää automaattisesti virkistystaajuutta 120 hertsistä aina 1 hertsiin saakka riippuen siitä, mitä näytöllä pyörii. Näin ollen näyttö kuluttaa merkittävästi vähemmän akkua. Hyper Touch -teknologia mahdollistaa entistä nopeamman vasteajan tiettyjä pelejä pelatessa, jolloin näytön kosketustaajuus on jopa 360 Hz.
OnePlus 9 Pro:n näytöllä on DisplayMaten A+ -luokitus ja se tarjoaa QHD+-resoluution, 1300 nitin kirkkauden, HDR10+-tuen, MEMC-tekniikan, automaattisen värilämpötilan säädön sekä paljon muuta.

Omaa luokkaansa oleva suorituskyky

Uraauurtava 5G Qualcomm® SnapdragonTM 888 -mobiilialusta tarjoaa ennennäkemätöntä suorituskykyä ja uuden sukupolven nopeuksia. 25% nopeampi CPU:n suorituskyky ja 35% nopeampi grafiikan renderöinti, Qualcomm® SnapdragonTM 888 -mobiilialusta tarjoaa monipuolisen käyttökokemuksen yhdellä latauksella.

5G-yhteydet mahdollistaa täysin integroitu X60 5G-modeemi RF-järjestelmällä. Kyseessä on maailman ensimmäinen 5 nanometrin valmistusprosessilla tuottava modeemi. Lisäksi X60- modeemi vähentää akun kulutusta sekä laskee lämpötilaa parantaen näin OnePlus 9 Pron suorituskykyä sekä akunkestoa. OnePlus 9 Pro tuo mukanaan LPDDR5 RAM-muistin sekä UFS 3.1 tallennustilan tarjoten näin nopean ja sujuvan käyttökokemuksen.

Lataaminen on entistäkin vaivattomampaa ja nopeampaa, myös langattomasti

OnePlus 9 Pro:n latausteknologia on yksi markkinoiden nopeimmista. Warp Charge 65T – lataustoiminto mahdollistaa vartissa koko päivän virrat. Se lataa akun 1%:sta aina 100 % vain 29 minuutissa, joka on saatu aikaan kustumoidulla 4,500 mAh -kaksoisakulla.
Langaton Warp Charge 50 Wireless -latausteknologia edustaa OnePlussan nopeinta latausteknologiaa. Se on nopeampi kuin useimmat perinteiset latausvaihtoehdot, nopeimmillaan akku latautuu 1 %:sta täyteen 100 % 43 minuutissa.

Yksinkertaisen kaunis design ja luonnosta inspiraationsa saaneet värit

OnePlus 9 Pro:n 2.2mm alumiini kehyksen ansiosta laite on tasapainoinen ja mukava kädessä. Maltillisesti kaareva näyttö on tarkasti optimoitu, jotta vahinkokosketuksia syntyisi mahdollisimman vähän. OnePlus 9 Pro on saatavilla kolmessa luonnosta inspiroituneessa sävyssä, jotka ovat Usvan Harmaa, Tähtitaivaan Musta sekä Männyn Vihreä. OnePlus 9 Pro:lla on myös IP68-luokitus.

OnePlus 9 – Tehokas lippulaivapuhelin

OnePlus 9 tarjoaa tehokkaan lippulaivakokemuksen tuoden mukanaan 120 hertsin näytön, Qualcomm® SnapdragonTM 888 -mobiilialustan, uuden sukupolven 5G-yhteydet, Warp Charge 65T -latauksen sekä uraauurtavan Hasselblad Camera for Mobile -kamerajärjestelmän. OnePlus 9 -puhelimen Hasselblad Camera for Mobile -kamerajärjestelmä käyttää samoja
värien toisto standardeja kuin OnePlus 9 Pro – Natural Color Calibration with Hasselblad – teknologiaa. Kolmikamerajärjestelmä mahdollistaa upeat otokset luonnollisilla väreillä. OnePlus 9 hyödyntää samaa alan johtavaa 50 megapikselin ultralaajakulmakameraa kuin OnePlus 9 Pro. Pääkamerasta löytyy Sonyn IMX689 -sensori, 2×2 OCL, 12-bittinen RAW, dual native ISO sekä 3-HDR. Kameran teknologia mahdollistaa nopeamman tarkennusajan, tarkemmat päivä- ja yökuvat sekä videoiden paremman liiketarkkuuden. Monochrome-kamera työskentelee yhdessä pääkameran kanssa tuoden mustavalkokuviin yksityiskohtia.

120 Hz Fluid Display -näyttö varmistaa käyttökokemuksen

OnePlus 9 -puhelimen 120 hertsin Fluid Display -näyttö tarjoaa mukaansatempaavan katselukokemuksen. OnePlus 9 hyödyntää samaa huippuluokan tasaista näyttöä kuin OnePlus 8T, joka on myös saanut DisplayMaten A+ -luokituksen. 6.55 tuuman 120Hz:n AMOLED Fluid Display -näyttö tarjoaa alan johtavan väritarkkuuden sekä automaattisen kirkkauden säädön. OnePlus 9 -puhelimen maksimi kirkkaus yltää jopa 1100 nitiin ja sillä on myös HDR10+ -tuki. Se tuo mukanaan 8192 kirkkaustasoa ja Comfort Tone -tila säätelee näytön värilämpötilaa.

Nopeaa ja vaivatonta lataamista – 100 % vain 29 minuutissa

OnePlus 9 -puhelimen 4500 mAh:n kaksoisakku latautuu Warp Charge 65T -latauksen avulla 1% täyteen 100 prosenttiin vain 29 minuutissa. Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa julkistettavat versiot tukevat 15W Qi -langatonta latausta.

Kevyt ja käteen sopiva design

Kevyt OnePlus 9 -laite on mukava käyttää ja sen harmoonisten luonnosta inspiraationsa saaneiden värivaihtoehtojen joukosta löytyy jokaiselle mieluinen vaihtoehto. OnePlus 9 värivaihtoehtoja on kolme: Arktinen Sininen, Hopeinen Talvisumu sekä Astraalin Musta.

OnePlus Watch -älykello – saumatonta arjen hyvinvointia ja tyyliä

OnePlus Watch -älykello on viimeisin lisäys OnePlus-tuoteperheeseen ja sen avulla OnePlus tuo tutun OnePlus-kokemuksen yhä useamman käyttäjän saataville. OnePlus Watch toimii saumattomasti OnePlus-puhelinten kanssa yhdistäen hyvinvointia ja liikunta-aktiviteetteja tukevat toiminnot, luksuskellojen muotoilun sekä pitkäkestoisen 402 mAh:n akun, joka takaa kahden viikon käyttöajan yhdellä latauksella. Jopa viikon virrat on mahdollista ladata 20 minuutissa. OnePlus Watch on valmistettu laadukkaasta ruostumattomasta teräksestä, ja kellotaulu on halkaisijaltaan 46 mm. Kellotaulun 2.5D -muotoiltu lasi sekä kehyksen CD-kuviointi takaavat tyylikkään lopputuloksen.

OnePlus Watch -älykellon näytöltä on mahdollista seurata puhelimen ilmoituksia ja reagoida niihin, vastaanottaa ja soittaa puheluita, kuunnella musiikkia sekä ottaa valokuvia. OnePlus Watchissa on 4 GB muistitila, joka riittää esimerkiksi yli 500+ kappaleen tallennukseen. Lisäksi laite on yhteensopiva useimpien Bluetooth-kuulokkeiden kanssa. OnePlus Watch soveltuu käytettäväksi myös yhdessä OnePlus TV:n kanssa, jolloin laitetta voi hyödyntää etäohjaimena. Oman aktiivisuustason seuraamiseen OnePlus Watch on oivallinen kumppani. Laite sisältää yli 110 eri aktiviteettia, ja harjoitusten tehoa voi seurata pulssin, kalorien, matkan sekä nopeuden kautta. Uimareille laite tarjoaa mahdollisuuden seurata myös SWOLF-pisteitä, sillä on myös 5ATM + IP68-luokitus. Laite tunnistaa automaattisesti juoksun ja käynnistää aktiviteetin ilman erillistä ohjausta. Kellon sisäänrakennettu GPS-yhteys tunnistaa matkan silloinkin, kun puhelin ei ole lähettyvillä.

Terveydentilansa seuraamisesta kiinnostuneelle OnePlus Watch tarjoaa ainutlaatuisia tapoja happisaturaation ja stressitason havainnointiin, hengitysharjoituksiin sekä sydämen sykkeen monitorointiin. Tiedot on helposti käsiteltävissä OnePlus Health -appin kautta.

Kellon Classic Editionin minimalistisen estetiikan rinnalla on tarjolla rajoitettu erä OnePlus Watch Cobalt Limited -versiota. Se vie huippulaadukkaan muotoilun vielä askeleen eteenpäin luksuskelloista tutulla materiaalivalikoimalla. Limited Editionin kellotaulu on hypoallergeenista kobalttiseosta, joka on kaksi kertaa kestävämpää ja ruostumattomampaa kuin perinteinen ruostumaton teräs. Kellon lasi on tehty erikoiskäsitellystä, Mohs-tason 9 safiirilasista, joka on tavallista kirkkaampaa ja naarmuuntumatonta.

Hinnat ja saatavuus

OnePlus 9
8GB + 128GB 699€
12GB + 256GB 799€

OnePlus 9 Pro
8GB + 128GB 899€
12GB + 256GB 999€

OnePlus 9 Pro:n myynti alkaa 31.3 ja OnePlus 9 -mallin myynninaloitus tapahtuu 26.4.2021.

OnePlus Watch – älykellon saatavuudesta valmistaja kertoo pian lisää. Hintaa kellolla on 159 euroa.