Qualcommilta uusi 7-sarjan Snapdragon 780G 5G -alusta

Snapdragon 780G 5G

Monelle älypuhelinkäyttäjälle sana Snapdragon on varmastikin jollain tapaa tuttu, jos laitteiden ominaisuuksia on tullut vertailu kaupassa tai verkossa. Kyseessä on Qualcommin mobiililaitteisiin tarjoama tuoteperhe, joka kulkee siis nimellä Snapdragon.

Nyt Qualcomm on julkistanut uuden Qualcomm Snapdragon 780G 5G -mobiilialustan. Snapdragon 780G:n suunnittelussa on panostettu erityisesti AI-suorituskykyyn ja loistaviin kuvausominaisuuksiin, joita vauhdittavat Qualcomm Spectra 570 triple ISP sekä kuudennen sukupolven Qualcomm AI Engine. Alustan ansiosta useat premium-tason ominaisuudet ovat ensimmäistä kertaa saataville Snapdragon 7-sarjan alustalla.

Snapdragon 780G on ensimmäinen 7-sarjan mobiilialusta, joka sisältää Qualcomm Spectra 570:n tarjoamat kolme kuvaprosessoria (triple ISP). Se mahdollistaa kolmen kuvan tallentamisen samanaikaisesti zoom-, laajakuva- ja ultralaajakuvakameroiden avulla. Ominaisuuksiin kuuluu myös uusi ns. low light architecture, joka parantaa heikossa valaistuksessa otettujen kuvien laatua. Lisäksi Snapdragon 780G sisältää kuudennen sukupolven Qualcomm AI Enginen ja Qualcomm Hexagon 770 -prosessorin, joka tuplaa alustan AI-suorituskyvyn edeltäjäänsä verrattuna.

Snapdragon 780G sisältää myös kehittyneen Snapdragon X53 5G-modeemin, joka kykenee jopa 3,3 Gbps:n latausnopeuksiin sub-6 GHz -tekniikalla. Alusta tuo Snapdragon 888:sta tutut Wi-Fi 6- ja Bluetooth audio -ominaisuudet ensimmäistä kertaa Snapdragon 7-tuoteperheeseen, mukaan lukien uuden Qualcomm Snapdragon Sound -teknologian.

Snapdragon 7-mallisarjan julkaisun jälkeen on markkinoille tullut yli 350 sitä käyttävää laitetta. 780G-alusta jatkaa kyseistä kehityskulkua. Se tuo halutut premium-tason ominaisuudet yhä laajemman käyttäjäjoukon ulottuville”, sanoo Qualcomm Technologiesin tuotehallintajohtaja Kedar Kondap.

Snapdragon 780G -alustaa käyttäviä kuluttajatuotteita on odotettavissa markkinoille vuoden 2021 toisella neljänneksellä.