Älypuhelimista tuttu Xiaomi toi oman televisiomalliston myyntiin Suomessa

Kiinalainen elektroniikkajätti Xiaomi on tuonut Suomessa myyntiin Mi TV P1 -televisiomalliston, jonka kuva-, ääni- ja älytoiminnot ovat yhtiön omien sanojensa mukaan huippuluokkaa. Mallisto löytyy jo kaupoista ja on saatavilla 55, 50, 43 ja 32 tuuman koossa hintoihin 699, 599, 499 ja 349 euroa.

Uuden malliston lippulaivamalli on tyylikkään minimalistisesti muotoiltu, metallirunkoinen Mi TV P1 55”, joka näyttää hyvältä sekä seinällä että tv-tasolla. Television huippuohut kehys tekee reunasta huomaamattoman ja näytöstä tyylikkäämmän.

Mi TV P1 55” -älytelevisio tuo esiin huippurealistiset yksityiskohdat ultrateräväpiirtoisen 4K/UHD-tarkkuuden ja yli miljardin värisävyn ansiosta. Dolby Vision– ja HDR10+ -kuvanparannustekniikat tekevät kuvasta selkeän ja värit toistuvat poikkeuksellisen eloisasti. Videokuvan MEMC-liikkeenpehmennys parantaa katselukokemusta, kun nopeasti liikkuva videokuva pysyy tarkkana.

Television sisäinen mediatoistin perustuu Googlen julkaisemaan suomenkieliseen Android TV 10 -käyttöjärjestelmään. Helpon käyttöliittymän avulla on kätevä hallita kaikkia tv-sovelluksia. Näitä sovelluksia ovat esimerkiksi kaikki tunnetut kansainväliset ja suomalaiset videopalvelut, kuten Netflix, HBO Nordic, Amazon Prime Video, YouTube, Google Play Elokuvat, YLE Areena, MTV, Ruutu, Elisa Viihde, C More ja Viaplay. Näistä palveluista elokuvien ja tv-sarjojen ostaminen, vuokraaminen ja tilaaminen onnistuu nappia painamalla. Televisio on myös Netflix- ja Amazon Prime Video -sertifioitu.

Mi-älytelevision tehokas MediaTek-suoritin, kahden gigatavun keskusmuisti ja 16 gigatavun tallennustila takaavat sulavan toiminnan kaikissa tilanteissa. Muisti ei täyty heti suosikkisovellusten asentamisen jälkeen, kuten usein käy muissa älytelevisioissa, joissa on säästetty muistin määrässä.

Sisäänrakennetulla älykotikeskittimellä voi hallita muita älykotilaitteita. Älytelevision avulla voi käynnistää vaikkapa älykkään Mi-ilmanpuhdistimen tai sammuttaa valot sormea nostamatta. Puheohjatulla Bluetooth-kaukosäätimellä älytelevision käyttö on erittäin helppoa, koska sitä ei tarvitse osoittaa television suuntaan. Kaukosäätimen selkeiden näppäinten lisäksi sille voi antaa puhekomentoja Google Assistant -toiminnon avulla.

Televisiossa on laadukas äänentoisto kahden sisäisen 10 watin kaiuttimen ja Dolby/DTS-HD-äänitekniikan ansiosta. Kaiuttimien bassorefleksijärjestelmä jykevöittää äänentoistoa. Ne toistavat tarkan ja tasapainoisen äänen, joka täydentää audiovisuaalista kokemusta. Myös musiikin kuuntelu onnistuu helposti suosikkisovelluksen tai muun äänilähteen kautta.

Pienemmät 50 ja 43 tuuman mallit ovat muilta ominaisuuksiltaan paitsi kooltaan lippulaivamallin kanssa samalla tasolla. Pienimmässä 32 tuuman mallissa on vaatimattomammat ominaisuudet ja kuvatarkkuus.

MIStore, televisiot