Playstation 5 ylitti 10 miljoonan myydyn laitteen rajapyykin

Sonyn uuden sukupolven pelikonsoli, Playstation 5, on noussut yhtiön kaikkien aikojen nopeimmin myydyksi konsoliksi. Japanilaisvalmistaja ilmoitti hiljattain, että konsolia on myyty maailmanlaajuisesti jo yli 10 miljoonaa kappaletta. Konsoli saapui myyntiin 12.11.2020, mutta sen saatavuus on edelleen varsin heikkoa johtuen elektroniikkamarkkinoita heiluttelevasta sirupulasta.

10 miljoonan myydyn konsolin lisäksi Sony Interactive Entertainment on saavuttanut myös hienoja virstanpylväitä pelivalikoimallaan:

  • Marvel’s Spider-Man: Miles Morales Insomniac Games -yhtiöltä on myynyt yli 6.5 miljoonaa kappaletta julkaisustaan lähtien, 12. marraskuuta 2020
  • San Diego Studiosin MLB® The Show™ 21 on franchising-historian myydyin kaikilla alustoilla oleva peli yli 2 miljoonalla myydyllä kappaleella*. Peli on tavoittanut yhteensä yli 4 miljoonaa pelaajaa julkaisunsa jälkeen, 16. huhtikuuta 2021
  • Housemarque -yhtiön, kriitikoiden suosioon noussut Returnal on myynyt yli 560 000 kappaletta * markkinoille tulonsa jälkeen, 30. huhtikuuta 2021
  • Ratchet & Clank: Rift Apart Insomniac Games -yhtiöltä on myyty yli 1,1 miljoonaa kappaletta * julkaisunsa jälkeen, 11. kesäkuuta 2021

En osaa tarpeeksi ilmaista syvää kiitollisuuttani intohimoisille PlayStation-faneillemme, jotka ovat ottaneet PS5:n omakseen, enkä vertaansa vailla oleville kehitys- ja julkaisukumppaneille, jotka ovat tuoneet uskomattomia pelikokemuksia alustoillemme”, kertoo toimitusjohtaja Jim Ryan Sony Interactive Entertainmentilta. ”Vaikka PS5 on saavuttanut enemmän kotitalouksia nopeammin kuin mikään aikaisemmista konsoleistamme, meillä on edessämme vielä paljon työtä PS5:n kysynnän ylittäessä tarjonnan. Haluan pelaajien tietävän, että vaikka kohtaamme edelleen ennennäkemättömiä haasteita kaikkialla maailmassa, jotka vaikuttavat toimialallemme moniin tekijöihin, varastotasojen parantaminen on edelleen SIE:n ensisijainen tavoite.”

Tulevaisuudessa PlayStation Studiosin ainutlaatuinen pelivalikoima tulee sisältämään uuden God of War -pelin Santa Monica Studiosilta, Gran Turismo™ 7 -pelin Polyphony Digitalilta sekä Horizon Forbidden West -pelin Guerrilla Gamesiltä. SIE:n kumppanien odotettuja pelejä ovat Battlefield 2042 -peli Electronic Artsilta, DEATHLOOP -peli Bethesdalta, Far Cry®6 -peli Ubisoftilta sekä Kena: Bridge of Spirits -peli Ember Labilta.