Osta Bitcoin älypuhelimellasi vaikka kauppajonossa

Hintakarkelot ovat sana, joka kaikuu marraskuun pimeydessä korviimme joka tuutista. Mutta oletko koskaan miettinyt miten harhaanjohtava sana se itse asiassa on? Nimittäin eikö olisi järkevämpää laittaa raha kasvamaan sen sijasta, että yrität “säästää” ostamalla turhaa skeidaa joulua edeltävistä alennusmyynneistä?

Se, että 99,99 euroa maksava leivänpaahdin on Black Fridayna alennuksessa vain 95,99 euroa on aika helkkarin kaukana hintakarkeloista, eikö? Ja kun tähän rinnalle nostetaan aivan päinvastainen liike, eli esimerkiksi Bitcoinin hinnan nousu lokakuun 54 000 dollarista marraskuun 67 500 dollariin, niin eikö tuo leivänpaahtimen hinnan neljän euron erotus olisi sittenkin kannattanut suunnata kryptoihin sijoittamisen suuntaan?

Olet varmasti kuullut termin ‘Bitcoin -miljonääri’. Mutta tiesitkö, että myös Suomesta löytyy jo useampi tällainen henkilö? Ne fiksut tyypit, jotka laittoivat rahaa Bitcoiniin vuonna 2019 ovat sittemmin voineet sanoa heipat päivätöilleen ja siirtyä kirjaimellisesti vehreämmille laitumille aurinkoisemmille rannoille. Kelpaisiko sinullekin?

Kryptovaluutoista kannattaa ihan ensimmäiseksi oppia se, että niiden arvo kasvaa, kun niiden käyttö lisääntyy, sekä silloin kun taloudella menee huonosti. Tämän vuoksi niiden kurssikehityksen seuraaminen viimeisen kahden vuoden aikana on ollut monille sitä suurinta hupia. 

Liity seuraan ja seuraa Bitcoinin viimeisintä kehitystä osoitteessa Sijoitusrahastot.org. Ja kun olet ymmärtänyt, että Bitcoiniin sijoittaminen on itse asiassa huomattavasti järkevämpi tapa vakauttaa omaa talouttaan, kuin ostaa niitä valmiiksi huonolaatuisia leivänpaahtimia alennusmyynneistä, niin voimme siirtyä itse asiaan. 

Miten ja mistä Bitcoinia kannattaa ostaa?

Vaikka markkinoilta löytyy vielä runsain mitoin epäilijöitä, niin valitettavasti sille nyt ei voida enää mitään, että Bitcoin on tullut jäädäkseen. Joten sen sijaan, että yritettäisiin uida vastavirtaan, joka todistettiin jo monta sataa vuotta sitten turhanpäiväiseksi toiminnaksi, voisimme tehdä elämästä helpompaa ja myöntää tosiasiat sekä sopeutua niihin.

Nyt on nimittäin sellainen juttu, että Bitcoin toimii jo maksuvaluuttana monissa verkkokaupoissa, nettikasinoilla, ja maailman suurin maksuyhtiö, Visa, tarjoaa jo asiakkailleen kryptoluottokortteja. Eli kunhan Prismat vain päivittävät maksupäätteensä uudempiin, voit jo maksaa kauppaostoksesi kryptovaluutalla. 

Mutta ennen kuin voit maksaa yhtään mitään Bitcoinilla, sinulta täytyy tottakai löytyä sitä. Eihän euroillakaan voi maksaa mitään, jos niitä ei ensin löydy tililtäsi tai kukkarosta. Eli ihan ensimmäiseksi sinun on hankittava Bitcoinia. Bitcoineja voidaan tunnetusti hankkia louhimalla sitä, mutta tämä on erittäin hidas ja loppupeleissä hyvin kallis strategia.

Sen sijaan suosittelemme ostamaan Bitcoinit suoraan. Monet saattavat tässä vaiheessa kuvitella, että Bitcoinien ostaminen on varmasti erittäin vaikeaa, kallista ja monimutkaista, mutta ei! Itse asiassa Bitcoinien ostaminen ei vie lainkaan aikaa, minkä lisäksi sen ostaminen ei maksa sinulle mitään. 

Netti on tänä päivänä täynnä erilaisia, toinen toistaan erinomaisempia kaupankäyntialustoja, jotka ovat itse asiassa huomattavasti käyttäjäystävällisempiä ja turvallisempia, kuin pankkisi. Lisäksi säästät ihan oikeasti satoja euroja kuukaudessa, kun siirrät kaiken sijoittamisesi pois pankista ja näiden kaupankäyntipalveluiden puolelle. 

Ja koska moderni sijoittaja ja treidaaja haluaa tehdä kaiken mobiilissa, on tottakai tärkeää, että Bitcoinien ostaminen onnistuu vaikka siinä kauppajonossa omaa vuoroa odotellessa. Yksi maailman parhaista ja suosituimmista kaupankäyntipalveluista netissä on eToro, joka tarjoaa laajan listan kryptovaluuttoja, sekä myös kaikki suurimmat suomalaiset osakkeet. 

eTorossa Bitcoinien ostaminen vie kirjaimellisesti vain muutaman sekunnin ja voit tehdä sen helposti älypuhelimellasi. Kun olet luonut itsellesi tilin eToroon, haet vain heidän valikoimastaan Bitcoinin, klikkaat “Käy Kauppaa” painiketta, ja kirjaat lomakkeelle summan, jolla haluat ostaa Bitcoinia.

Kun klikkaat kaupan auki, ostamasi Bitcoinit näkyvät välittömästi eToro salkussasi. Huomaa myös, että eTorossa omistat kaikki ostamasi kryptovaluutat. Tämä ei ole mahdollista monilla muilla kaupankäyntialustoilla. Eli jos haluat sijoittaa Bitcoiniin tai kryptovaluuttoihin pitkän aikavälin varojen kasvatustarkoituksessa, eToro on oikea paikka sinulle. 

Säilytä Bitcoinisi extra turvallisesti

Kuten mainitsimme aiemmin, internetin kaupankäyntialustat ovat huomattavasti turvallisempi, luotettavampi ja halvempi paikka sijoittaa, kuin pankkisi. Pankkisi ei edes tarjoa sinulle kryptovaluuttoja, vaikka ne itse sijoittavat niihin miljoonia, jopa miljardeja, mikä herättää epäilyksiä näiden instituutioiden tarkoitusperistä yleisesti. 

Sen lisäksi, että kaupankäyntialustat ovat panostaneet asiakkaidensa yksityistietojen, sekä varojen turvallisuuteen aivan eri tasolla kuin pankit, kryptovaluutat itsessään ovat huomattavasti turvallisempi omaisuuserä kuin fiat-valuutat. 

Kryptovaluutat perustuvat lohkoketjuihin, jotka ovat hajautettuja, julkisia kirjanpitoja, mikä tarkoittaa sitä, että esimerkiksi varkauden sattuessa, sekä varastetut Bitcoinit, että itse varas pystytään jäljittämään. 

Näistä kaikista turvallisuusominaisuuksista huolimatta kryptovaluutat ovat erittäin kuumaa valuuttaa, ja hakkeri toisensa perään pyrkii epätoivon vallassa pääsemään niihin käsiksi muin keinoin kuin ostamalla niitä. Vaikka sijoitussalkkusi eTorossa on erittäin hyvin suojattu, suosittelemme, että otat käyttöön erillisen kryptolompakon, eli eToro walletin. 

Se on nimenomaan digitaalisille valuutoille tarkoitettu ohjelmistolompakko, joka on varustettu erittäin lujatekoisilla suojamekanismeilla. 

Onko nyt aika ostaa Bitcoin?

Se suuri kysymys, onko juuri NYT se aika? No, kuten aina sijoittamisen kohdalla, kukaan muu ei voi puolestasi vastata tähän kysymykseen, kuin sinä ihan itse. Tutustu Bitcoiniin kunnolla, ennen kuin ostat sitä, ja analysoi sen hinnan kehitykseen liittyviä tekijöitä, sekä miten sen arvo on vuosien saatossa muodostunut. 

Ota huomioon, että Bitcoinin korkeasta arvosta huolimatta, se on edelleen volatiili kryptovaluutta. Lisäksi se ei digitaalisena valuuttana kuulu minkäänlaisen sääntelyn piiriin. Se on kuitenkin täysin laillinen sijoituskohde, ja siitä saadut tuotot ovat verotettavaa pääomatuloa. 

Vastuu rahoistasi kryptovaluuttoihin sijoittaessa on täysin sinulla. Mutta kuten olemme Bitcoinin historiassa huomanneet, niin tämä vastuu on kantanut erittäin rahakasta hedelmää vuodesta toiseen jo yli kymmenen vuoden ajan. 

Kommentoi artikkelia:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *