Puhelin ja sinä – Puhelin aina käden ulottuvilla

Nykypäivänä on harvinainen näky, jos jollakulla ei ole puhelin aina kädessä tai vähintäänkin taskussa saatikka sitten, että olisi puhelimen unohtanut kotiin. Olemme yhdistettyinä aina jopa kellon ympäri. Kaikki eivät suljekaan puhelintaan edes yön ajaksi. Pelko siitä, että missaamme jotakin, jos suljemme puhelimen edes hetkeksi on suuri. Toki samaan aikaan inhoamme puhelinmyyjiä ja pelkäämmekin tuntemattomia numeroita, jottemme joudu huijatuiksi.

Puhelin sekä antaa meille virheellistä turvan tunnetta että myös pelkoa. Kestämme tämän kaiken, koska puhelimen avulla olemme aina saatavilla. Emme menetä mitään mahdollisuuksia oli sitten kyse työpaikasta tai uuteen ihmiseen tutustumisesta. Puhelimella voimme myös seurata unen laatua ja terveydentilaa erilaisten sovellusten kautta. Matkustamista varten voit hoitaa myös kaiken netin kautta ja tämä onkin ehkä ollut kaikille se tutuin muoto jo pitkään. Lentoliput, junaliput, majoitus ja kaikki muukin matkaan liittyvä löytyy kätevästi netin kautta.

Mutta entä ne huonot puolet? Vai onko nekään niin huonoja?

Toki etäyhteyden kanssa tulee myös huonot puolensa. Mitä puhelin ei voi antaa, on ihmiskosketus. On sitten kyse toisen ihmisen seurasta tai tuntea materiaalin tuntu iholla esimerkiksi vaatteita ostaessa, niin etänä on se mahdotonta. Toki tähänkin on olemassa mahdollisimman tarkkoja palveluja, jotka antavat virtuaalisen ostokokemuksen, joka imitoi autenttista kauppareissua. Mikään ei enää pakotakaan poistumaan kodin ulkopuolelle.

Ruokaostokset voi tilata kotiin ja, jos oikein laiskottaa myös ravintolaruoan. Vaatteet, elektroniikka, terveystuotteet, lasten vaatteet. Lista onkin loputon. Vaikka päätyisimme perinteiselle kauppareissulle vähintäänkin selaamme puhelinta varmistaaksemme hintoja parhaan tarjouksen saamiseksi. Ruokakaupassa selaamme puhelinta myös ruokareseptejä varten, jottei mikään ainesosa unohdu. Jopa kuitit ostoksista ovat nykyään mobiilina.

Osa lääkärikäynneistäkin voidaan hoitaa etäyhteydellä puhelimen välityksellä kuten myös lemmikkien eläinlääkärikäynnit. Puhelimella pidämme yhteyttä toisiimme ja tapaamisen sijasta onkin paljon tuttuja, joita emme ole koskaan tavanneet kasvotusten. Deittailukin onnistuu etänä ainakin tiettyyn pisteeseen asti.

Ulkoista suojaa puhelimelle

Koska puhelin kulkee aina mukana on tärkeää suojata se tälleiltä ja naarmuilta. Skalhuset tarjoaa monia erilaisia puhelinsuojia ja -koteloita, joilla maksimoit puhelimesi ulkoisen turvallisuuden. Puhelinkotelot ovat myöskin ajan hengen mukaisia ja trendikkäitä, joita esittelee mielellään vaikka omalla Instagram-tilillään. Puhelin onkin tarkoitettu näytettäväksi.

Kommentoi artikkelia:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *