Matkapuhelinvalmistajien markkinaosuudet Q1/2008

markkinaosuudet q1 2008 

Matkapuhelinvalmistajien markkinaosuudet elävät jatkuvasti ja päätinkin koota tiedot yhteen Strategy Analyticsin tutkimuksen perusteella. Matkapuhelinten myynti kasvoi vuoden aikana (Q1/07 – Q1/08) peräti 14 prosenttia ja kaikkiaan tämän vuoden ensimmäisen neljänneksen aikana myytiin 282 miljoonaa matkapuhelinta.

Suurin häviäjä markkinoilla on ollut Motorola, jonka markkinaosuus on tippunut 9,7 prosenttiin, kun se vielä viime vuonna vastaavana aikana oli 18,4 prosenttia. Myös Sony Ericsson ja Apple ovat menettäneet markkinaosuutta. Tämän vuoden ensimmäisen neljänneksen aikana Sony Ericssonin markkinaosuus tippui alle kahdeksan prosentin, jonka johdosta osuttaan kasvattanut LG ponkaisi Sony Ericssonin ohi ja nousi neljänneksi suurimmaksi matkapuhelinvalmistajaksi.

Listan kärkipäässä olevat Nokia ja Samsung ovat myös pystyneet kasvattamaan markkinaosuuttaan. Nokian osuus lähentelee 41 prosenttia ja Samsungilla on reilu 16 prosentin siivu markkinoista. 

Tutkimuksen mukaan Applella on matkapuhelinmarkkinoista vain 0,6 prosentin osuus. Apple on siis edelleen erittäin pieni tekijä, vaikka iPhone on menestynyt hyvin. Täytyy toki muistaa, että Applen toiminta on edelleen rajoittunut vain muutamiin maihin. Mielenkiintoista nähdä, miten Applen markkinaosuus tulee kehittymään uuden 3G iPhonen saapuessa markkinoille.

Sony Ericssonin markkinaosuuden tippuminen tuli ainakin minulle yllätyksenä. Mielestäni Sony Ericsson on laajentanut mallistoaan viime aikoina hyvin ja erityisesti keskihintaisia ja halpoja malleja on tullut tarjolle lisää. Saa nähdä miten tilanne kehittyy toisen neljänneksen aikana. Motorola tulee varmaan jatkamaan tippumistaan ja mitä luultavimmin Sony Ericsson ja LG menevät ohi.

Lähde: Yahoo