Samsungilta taskukokoinen projektori: SP-P400B

Samsung tuo markkinoille taskukokoisen projektorin, jonka voi liittää esimerkiksi tietokoneeseen, dvd-soittimeen, matkapuhelimeen, pelikonsoliin tai kameraan. Samsung SP-P400B -projektorin ulkomitat ovat vain 147 x 145 x 65 millimetriä, joten se mahtuu vaikka kämmenelle. Yhtiö kehuu uutta projektoria pienuudesta huolimatta tehokkaaksi laitteeksi, joka tulee hintansa puolesta vetoamaan varmasti sekä yrityksiin että kuluttajiin.

”Projektori on täydellinen paljon matkustaville. Se on niin pieni ja kompakti, että se mahtuu kannettavan seuraksi tietokonelaukkuun. Olenkin vakuuttunut, että siitä tulee itsestäänselvä kumppani monille”, Samsungin IT-tuotteiden myynnistä vastaava Ossi Luoma sanoo. 

Samsungin uutuusprojektorissa käytetään perinteisten halogeenilamppujen sijaan valodiodeja, joiden valovoima on 150 Ansi Lumenia. Valodiodien elinikä on jopa 30 000 tuntia, joka vastaa 27 vuotta, jos projektoria käytetään kolme tuntia päivässä. Se on 10 kertaa enemmän verrattuna halogeenilamppuihin. Valodiodit ovat myös energiapihejä, kestävämpiä ja tuottavat vähemmän lämpöä. 

Projektorista löytyy myös sisäänrakennetut kaiuttimet, joiden 2 x 1 W lähtöteho riittää useimpiin tilaisuuksiin. SP-P400B-projektori tarjoaa 800 x 600 pikselin tarkkuuden, joka yhtiön mukaan takaa erinomaisen kuvanlaadun heijastettaessa 20–80 tuuman kuvakokoon.

Samsung SP-P400B saapuu kauppoihin tämän kuun aikana. Laitteen suositushinta on 549 euroa.