Nokia suunnittelee tuovansa sosiaaliset palvelunsa kilpaileville alustoille

Nokian seuraava keino parantaa asemiaan älypuhelinmarkkinoilla on laajentaa yhtiön palvelutarjontaa kilpaileville alustoille, asiasta kertoi Başak Özer (Nokia Social and Location Based Applications -osaston johtaja) Boston Business Journalille. Ensimmäisenä tulossa on Nokia Pulse, jonka yhtiö lanseerasi syksyllä 2011.

Nokia Pulse on paikkatietoja vahvasti hyödyntävä sosiaalinen palvelu. Sen avulla valittu ryhmä (perhe, työporukka, kaverijoukko jne.) pystyy pitämään helposti yhteyttä toisiinsa sekä jakamaan sijaintitietonsa ja kuvia ryhmän sisällä. Nokia Pulse toimii tässä vaiheessa jo Windows Phonella ja Symbianilla. Palvelun käyttö on mahdollista lisäksi verkkoselaimella. Tulevaisuudessa siitä voidaan odottaa omaa versiota myös Androidille ja iPhonelle.

Özerin mukaan Nokia työstää parhaillaan uusia sovelluksia, jotka ovat osa suurempaa kokonaisuutta. Ne rakentuvat uuden sosiaalisen palvelun ympärille, johon käyttäjät voivat luoda profiilin.

Lähde: pocketnow.com

1 kommentti

  1. Hieman aina mietityttää tällainen omien palveluiden antaminen myös kilpailijoiden käyttöön. Miten tällaisella voi ansaita rahaa, vai voiko tämä todellakin olla Nokian yritys kohottaa brändiä? Mielestäni hyvät laitteet ja tuki omille asiakkaille on ollut Nokialle vaikeus viimeaikoina. Tällaiset tempaukset antavat mielestäni syyn valita toisen valmistajan laite.

Kommentointi on suljettu!