Mitä uutta tarjoaa Nokian Series 40 6th edition?

Series 40 6th edition 

Nokia julkaisi eilen uuden Supernova-tuotesarja, jonka myötä esiteltiin neljä uutta puhelinta, joista kaikista löytyy uusi Series 40 6th edition -käyttöliittymä. Series 40 ei ole niin sanottu älypuhelin käyttöliittymä, koska siitä puuttuu esimerkiksi moniajo. Käyttöliittymän kehitys jatkuu kuitenkin kiivaana ja vaikkakin monet haluavat Nokialaisen Series 60 -käyttöliittymällä, ei Series 40 ole poistumassa lähiaikoina. Siitä osoituksena ovat uudet Supernova-malliston puhelimet.

Uudesta Series 40 6th edition -käyttöliittymästä löytyy tuki muun muassa seuraaville teknologioille: MIDP 2.1, JSR-248 ja Location API. Uuden version myötä myös Flash tuki paranee. Series 40 6th eidition on nimittäin varustettu Flash Lite 3 -ohjelmalla, joka mahdollistaa muun muassa perinteisen Flash materiaalin toistamisen lisäksi mahdollisuuden kehittää animoitua (organic) taustakuvia Series 40 -puhelimille.

Uuden version myötä myös nettiselain päivittyy. Series 40 6th editionin nettiselain tarjoaa tuen seuraaville standardeille: HTML 4.01, CSS2, JavaScript 1.5 ja Ajax. Selain perustuu avoimeen WebKit selainalustaan ja tarjoaa tuen WebCore ja JavaScriptCore komponenteille.

Series 40 6th edition tarjoaa luonnollisesti paljon muitakin uudistuksia. Niistä lisää voit lukea täältä.

Lähde: IntoMobile