Nokia ja Motorola hallitsevat Kiinan matkapuhelinmarkkinoita

Viimeisimmän tutkimuksen mukaan Kiinan kasvavat matkapuhelinmarkkinat ovat tällä hetkellä kahden suuren matkapuhelinvalmistajan hallinnassa. Maan markkinoita pitävät hyppysissään tällä hetkellä Nokia ja Motorola, joiden yhteenlaskettu osuus Kiinan matkapuhelinmarkkinoista on huimat 89.1 prosenttia. Nokian osuus on murskaavat 69.2 prosenttia ja näin ollen Motorolan siivuksi markkinoista jää 19.9 prosenttia. Muiden valmistajien osuudet heiluvat muutamien prosenttien tuntumassa tai jopa alle. Esimerkiksi Sony Ericssonin markkinaosuus on Kiinassa hupaisat 0.9 prosenttia.

Samaisen tutkimuksen mukaan Symbian on selvä ykkönen mobiilikäyttöjärjestelmien saralla Kiinassa, joka ei ole yllättävää ottaen huomioon Nokian markkinaosuuden maassa. Symbianin osuus on huikeat 71.3 prosenttia. Sen takana tulee Linux 19.5 prosentin osuudellaan ja kolmantena on Windows Mobile 8.0 prosentin siivulla.

Hieman yllättävää, että Kiinan markkinoita hallitsevat Nokia ja Motorola. Olisin odottanut, että maan omilla valmistajilla olisi suuremmat osuudet markkinoista, mutta olin väärässä.

Lähde: UnwiredView