Microsoft haastaa iPhonen ensi vuonna?

Microsoftin omasta älypuhelimesta on huhuttu jo pitkään, mutta edelleenkään mitään virallista sen suhteen ei ole kuultu. Arvostettu The Wall Street Journal nostaa aiheen kuitenkin jälleen pinnalle väittämällä ohjelmistojätin todella kehittelevän omaa puhelinta.

The Wall Street Journalin mukaan Microsoft keskustelee Verizon-operaattorin kanssa uudesta kosketusnäyttöpuhelimesta, jota kuvaillaan iPhonen kilpailijaksi. Viime aikoina myös Apple on yhdistetty Verizoniin. Huhut kertovat, että iPhone olisi tulossa Verizonille myyntiin viimeistään vuonna 2010, jolloin AT&T:n yksinoikeus päättyy, jos uutta sopimusta Applen kanssa ei synny.

Microsoftin älypuhelin kulkee koodinimellä Pink ja tulee mitä luultavimmin perustumaan täysin uuteen Windows Mobile 7 -käyttöjärjestelmään. Seiskaversion on tarkoitus uudistaa hieman muista jälkeenjäänyt mobiilikäyttöjärjestelmä täysin uudelle tasolle ja tarjota ohjelmistopuolella kunnon vastus sekä iPhonelle että Palm Prelle.

Ohjelmistojätin kerrotaan olevan vahvasti mukana puhelimen muotoilun ja ohjelmiston suunnittelussa. Puhelimen tulee kuitenkin tämän hetkisten tietojen mukaan valmistamaan kolmas osapuoli.