iPhonen kaltaiset älypuhelimet ongelmallisia operaattoreille

Vahvasti verkkopohjaisiin ominaisuuksiin tukeutuvien älypuhelinten lisääntyminen asiakkaiden keskuudessa aiheuttaa päänvaivaa operaattoreille eri puolilla maailmaa. Viimeisin hankaluuksia kohdannut operaattori on Iso-Britanniassa toimiva O2, joka on vastikään pahoitellut kesästä asti verkkoaan vaivanneita ongelmia.

O2:n johdosta kerrotaan Financial Timesille, että sen verkossa on ollut kapasiteettiongelmia Lontoon alueella vuoden 2009 loppupuoliskon aikana. Ongelmia ovat aiheuttaneet erityisesti Applen iPhonen kaltaiset älypuhelimet, joiden omistajat käyttävät yleensä paljon dataa vaativia palveluita. Pahimmillaan verkon ylikuormittuminen on estänyt puheluiden soittamisen ja vastaanottamisen sekä materiaalin lataamisen puhelimeen.

Samankaltaisista ongelmista on aiemmin purnannut Yhdysvaltalainen AT&T, joka myy rapakon takana yksinoikeudella Applen iPhonea. Amerikkalaisoperaattori valitteli jokin aika sitten, että kolme prosenttia sen älypuhelinasiakkaista syö peräti 40 prosenttia koko verkkokaistasta. Yhtiö kertoikin kehittelevänsä kannustimia, joilla eniten dataa syövät käyttäjät saataisiin kuriin.

Operaattori O2 pyrkii sen sijaan löytämään ratkaisun parantamalla verkkonsa toimivuutta muun muassa uusilla tukiasemilla. Yhtiö aikoo pystyttää Lontoon alueelle 200 tukiasemaa ja parantaa verkon kykyä käsitellä suuria datamääriä ohjelmistomuutosten avulla, joita työstetään Nokia Siemens Networksin kanssa.

Lähde: DigiToday

2 kommenttia

  1. Itse en jaksa uskoa, että Suomessa operaattorit lähtevät rajoittamaan merkittävästi datakäyttöä, mutta maailmalla tämä on todennäköisempää. Tosin verkkoja pystytään kyllä parantamaan nyt kun tarve sille kasvaa.

    Hyvä, että ihmiset käyttävät palveluita!

  2. ”Yhtiö kertoikin kehittelevänsä kannustimia, joilla eniten dataa syövät käyttäjät saataisiin kuriin.”

    Kannustimia taitaa olla melko positiivinen sana, keppiä sieltä tulee eikä niinkään porkkanaa. Mielenkiintoista sekin, että vain muutama vuosi sitten valitettiin kun ei ole käyttäjiä hienoille 3G-verkon ominaisuuksille ja kun nyt sitten on käyttäjiä niin valitetaan siitä. Saisivat olla tyytyväisiä kun palveluille on käyttöä.

Kommentointi on suljettu!