Sony Ericssonin QWERTY:llä varustettu Symbian-puhelin valui verkkoon

Matkapuhelinvalmistaja Sony Ericsson on tuomassa viimeisimmän verkkoon valuneen kuvan perusteella markkinoille QWERTY-näppäimistöllä varustetun Symbian-pohjaisen kosketusnäyttöpuhelimen. Laitteesta tiedetään vielä kovin vähän, mutta sen ulkoiset yhteneväisyydet huhuissa aiemmin pyörineeseen Kurara-koodinimelliseen malliin antavat odottaa samankaltaisia ominaisuuksia.

Sony Ericssonin uutuus tulee toteutuessaan vahvistamaan yhtiön älypuhelinmallistoa, jonka ainoa QWERTY-puhelin on näillä hetkillä kauppoihin saapuva XPERIA X2. Vuoden 2010 aikana japanilaisruotsalaisen valmistajan arvellaan keskittyvän kehittyneemmissä puhelimissaan Symbianiin ja Androidiin. Nyt nettiin vuotanut puhelin vahvistaa osaltaan tätä tietoa, sillä se on jo toinen vielä julkistamaton ja julkisuuteen levinnyt Symbian-malli.

Sony Ericsson Kuraran, johon kuvassa esiintyvän puhelimen huhutaan siis perustuvan, ominaisuudet ovat jo erittäin hyvin kaikkien tiedossa. Kurarasta löytyy 3,2 tuuman kosketusnäyttö, 8,1 megapikselin automaattitarkenteinen kamera, WiFi, DNLA, HSDPA, HSUPA, GPS, microSD-muistikorttipaikka ja 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä. Tehopuolella on 600 megahertsin ARM Cortex A8 -suoritin, PowerVR SGX -grafiikkayksikkö ja 256 MB:tä RAM-muistia.

Lähde: GSMArena